Secció recomanada per

FAMÍLIA GALAXY S20

Així és la nova generació 5G de Samsung

Els nous Galaxy S20 són la primera gamma completament 5G i també sumen una nova tecnologia per fer fotos

samsunggalaxys20

samsunggalaxys20

6
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Al capdamunt dels smartphones  de Samsung hi ha l’acabada de presentar gamma S20, fruit de tot el que ha après la marca els últims anys i, també, del que li han ensenyat els usuaris, perquè no hi ha res millor que veure, tocar i utilitzar per saber els punts forts i debilitats d’aquest tipus de productes. Els valors d’aquesta família són la connectivitat i la càmera, però n’hi ha més.

Compatibles amb 5G

«A l’entrar en aquesta nova dècada, el 5G canviarà la forma en què ens comuniquem i com disfrutem el món que ens envolta», afirma Dr. T. M. Roh, president i director de la unitat de comunicacions mòbils de Samsung Electronics. I continua: «Amb el 5G està començant una nova dècada d’innovació mòbil. Per aprofitar aquesta connectivitat de nova generació, cada un dels dispositius Galaxy S20, Galaxy S20+ i Galaxy S20 Ultra venen equipats amb l’última tecnologia 5G, capaç de crear noves experiències gràcies a sub-6 i mmWave. Galaxy S20 admet sub-6. Els tres dispositius són capaços d’oferir capacitats 5G no autònomes i autònomes».

Sistema de càmeres

La gamma destaca de manera especial per un sistema de càmeres amb intel·ligència artificial (AI), que fa possible, tal com s’ha pogut comprovar en les proves realitzades, que es captin els moments com passen davant el fotògraf aficionat. Això és a causa d’una nova arquitectura de càmera, que combina l’AI amb el sensor més gran dissenyat per Samsung

Els resultats d’aquesta configuració de lents aporten detalls nítids. Gràcies al sensor especial, la resolució de la càmera augmenta per obtenir imatges amb més detall i més flexibilitat per editar, retallar i fer zoom. Els S20 i S20 + tenen una càmera de 64 MP mentre que la de l’S20 Ultra és de 108 MP. Un altre benefici és que els sensors més grans capten més llum, motiu pel qual s’obté una bona foto fins i tot en situacions de poca il·luminació. L’S20 Ultra compta també amb l’opció de canviar dinàmicament entre un mode de 108 MP d’alta resolució i un de 12 MP, gràcies a la tecnologia Nona-binning, que combina nou píxels en un al sensor.

Un altre avantatge és l’increment de les possibilitats del zoom. La tecnologia Space Zoom utilitza una combinació de zoom òptic i digital d’alta resolució amb IA, cosa que afavoreix l’acostament quan s’està molt lluny. Es pot utilitzar un zoom de fins a 30X en els Galaxy S20 i S20+ o, gràcies a les lents retràctils de l’S20 Ultra, els usuaris podran assolir fins a 100X amb una vista clara, evidentment, no perfecta.

Samsung ha creat també nous modes, com el curiós i divertit Single Take, que permet romandre en el moment, mentre es captura. Mitjançant les tecnologies de càmera amb IA, el Galaxy S20 pot fer una sèrie de fotos i vídeos, a través de Live Focus, retallar, Ultra Wide i altres opcions, que permeten guardar el moment de la millor manera possible.

En el terreny del vídeo, s’ofereixen resolucions de 8K, per això quan s’acaba de gravar pot enviar-se el vídeo a un televisor Samsung QLED 8K i obtenir un òptima experiència de visualització, però també es pot extreure una imatge d’un vídeo de 8K i convertir-la en una foto amb alta resolució. Cal destacar que fins i tot els vídeos moguts semblen haver sigut gravats amb una càmera d’acció gràcies a Super Steady i la seva tecnologia d’estabilització i anàlisi de moviment amb IA.

Valors afegits

El Galaxy S20 s’ha dissenyat per adaptar-se a la forma en què els usuaris utilitzen els mòbils en l’actualitat. En el terreny multimèdia, la gamma aporta una integració entre Spotify i les Rutinas de Bixby. Amb Music Share és possible aparellar el terminal via Bluetooth al sistema estèreo d’un cotxe o un altaveu.

Les vídeotrucades guanyen en qualitat amb Google Duoi gràcies al 5G. La col·laboració amb Google ha permès afegir-los noves característiques, així com la resolució a Full HD. Google Duo és compatible amb altres sistemes operatius, perquè no hi hagi límits a l’hora de parlar amb qualsevol contacte.

Una altra possibilitat és disposar de YouTube en 5G, cosa que afavoreix compartir vídeos 8K més ràpidament. Samsung s’ha associat amb YouTube per poder pujar els vídeos 8K directament a la plataforma. També s’ha unit amb Netflix per posar el Galaxy S20 en mans de directors de renom i capturar moments exclusius en les sèries originals de Netflix. Es pot buscar i descobrir contingut a través d’una integració millorada amb els dispositius Galaxy, a través de Samsung Daily, Bixby i Finder.

En el terreny del joc, s’han de destacar les possibilitats que ofereix una pantalla de 120 Hz potenciada per un ràpid processador, 12 GB de RAM, altaveus AKG i un sistema que funciona en segon pla per optimitzar els ajustaments i augmentar el rendiment.

Característiques destacades

El Galaxy S20 és avui l’smartphone  més segur creat per Samsung, ja que està protegit per la plataforma Knox. Incorpora també un nou processador segur que protegeix l’equip de qualsevol atac basat en hardware.

Aporta una bateria de funcions intel·ligents i ve amb un carregador compatible amb càrrega ràpida de 25 W, mentre que l’S20 Ultra és compatible amb una càrrega superràpida de 45 W. Tota la sèrie està equipada amb una capacitat d’emmagatzemament de 128 GB per a l’S20; 128 GB, 256 GB i 512 GB per al Galaxy S20+ i per al Galaxy S20 Ultra.

Preus oficials

Preus de la família Galaxy S20, 4G.

Els Galaxy S20, Galaxy S20+, Galaxy S20 Ultra estan disponibles en els colors següents: S20 (Cosmic Grey, Cloud Blue, Cloud Pink), S20+ (Cosmic Grey, Cloud Blue, Cosmic Black) i S20 Ultra (Cosmic Grey, Cosmic Black) i a un preu que parteix dels 909 euros, segons el model i la compatibilitat de xarxa.

Preus dels models S20 compatibles amb 5G.

Consells d’ús

Quan es tracta de fer fotos, la resolució d’una càmera és important. Els Galaxy S20 compten amb una que té un sensor avançat que grava en alta resolució. Gràcies a la resolució de 108 MP en l’S20 Ultra i de 64 MP en els S20 i S20+, les imatges i vídeos tenen molts píxels, cosa que permet que l’usuari disposi d’un zoom versàtil per quan es volen plasmar els detalls més petits.

La càmera ofereix noves possibilitats. La funció Space Zoom acosta l’acció mitjançant un zoom de fins a x30 e l’S20 i l’S20+ i al zoom de x100 en l’S20 Ultra. Space Zoom significa que és possible acostar-se a l’aspecte que més interessi mentre es conserva la claredat de la foto, és a dir, si es vol aconseguir un primer pla d’un jugador durant una competició, no és un problema. Fins i tot si s’està buscant fer una foto d’una cosa molt llunyana, com la lluna, es pot fotografiar utilitzant l’Space Zoom.

 La càmera permet capturar detalls en 8K amb qualitat cinematogràfica. També es pot elegir i guardar imatges de les gravacions de vídeo, com fotos en alta resolució de 33 MP. Si es vol reviure el moment exactament com quan va ser gravat, es recomana passar les imatges a un televisor.

 Si l’usuari vol captar un moment ràpid és recomanable utilitzar Single Take, que aprofita la intel·ligència artificial per oferir diferents versions del mateix moment utilitzant cada una de les càmeres. Amb Single Take, només cal gravar el moment i el Galaxy S20 capturarà fins a 10 segons, amb diferents modes de càmera. Posteriorment, es podran veure els clips i decidir si es prefereix un time lapse, un vídeo d’avançament i retrocés o qualsevol altra opció dins de l’aplicació Galeria.

Notícies relacionades

Quan s’està en moviment es recomana utilitzar Super Steady, que utilitza un estabilitzador antigir nou i una anàlisi de moviment amb IA per estabilitzar el moviment de la presa mentre es grava. 

Quan es desitgen capturar escenes amb poca llum de manera més nítida es recomana activar el mode nocturn, ja que mitjançant la tecnologia de processament de múltiples imatges i la composició multi-ISO es redueix el desenfocament de moviment que normalment hi ha en preses nocturnes i amb poca llum. L’S20 Ultra fins i tot presenta una tecnologia única, Nona-binning, la primera d’aquest tipus, que combina nou píxels en un per obtenir imatges i vídeos amb una llum clara.