Secció recomanada per

ANÀLISI DE PRODUCTE

Rellotge intel·ligent Amazfit GTS, amb una bateria prodigiosa

El dispositiu, que competeix en imatge amb Apple Watch, es comercialitza al nostre mercat a un preu que s'acosta als 150 euros

amazfit

amazfit

4
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Pensat especialment per a esportistes, el nou Amazfit GTS és capaç de cobrir les expectatives d’un bon nombre d’usuaris, ja que es caracteritza per incloure una de les qualitats més buscades en aquest tipus d’aparells: una bateria del gran autonomia, sense renunciar a la pantalla a color.

Amazfit és una marca pròpiade Huami Technology  una companyia especialitzada en la feina amb dades esportives i amb àmplia experiència en la identificació biomètrica. És ben coneguda per ser proveïdora de la tecnologia portàtil de Xiaomi com a fabricant exclusiu de Mi Band.

Des del setembre del 2015 va començar a vendre els productes intel·ligents portàtils marca Amazfit que busquen satisfer el mercat de gamma mitjana i alta.

Així és l’Amazfit GTS

Aquest dispositiu, que a simple vista deixa veure el seu bon disseny (se sembla molt a l’Apple Watch), compte amb una esfera que fa 4,33 cm de llarg, 3,62 d’ample i té 0,94 cm de gruix. Una transició suau del vidre corb 2.5 D al cos de rellotge metàl·lic redueix el gruix a 9,4 mm. El seu aliatged’alumini de grau aeronàutic també ajuda a controlar-ne el pes, els 24,8 grams del qual el fan lleuger. Es pot escollir entre sis colors diferents.

Autonomia

Un dels punts forts d’aquest aparell és la seva autonomia, que, com a mostra en les proves realitzades, arriba ni més ni menys que a 46 dies, això sí, tenint diferents funcionalitats desactivades (notificacions, GPS, NFC...). Quan es reben notificacions, aquesta autonomia lògicament descendeix, però, tot i així, aguanta més de 15 dies. Els usuaris han de tenir en compte que l’ús de GPS suposa una despesa alta de bateria, tenint aquest sensor actiu tota l’estona, la bateria durarà unes 25 hores.

Amazfit GTS combina software i hardware per optimitzar el consum d’energia, i així aconseguir una autonomia de 14 dies. El rellotge pot funcionar contínuament durant un mes i mig en el mode bàsic.

Pantalla

Amazfit GTS té una pantalla d’alta resolució amb una densitat de píxels que arriba als 341 PPI, amb una resolució de 348 per 442.  Aquesta  pantalla Amoled personalitzadad’1,65 polzades presenta una gamma de colors 100% NTSC. La saturació de colors aconsegueix que la pantalla sigui realista.

S’han dissenyat dues diferents interfícies amb informació personalitzable. En total, es poden personalitzar fins a 7 widgets amb 17 funcions disponibles, entre les quals es troben la de freqüència cardíaca, calendari, clima i esdeveniments, entre d’altres.

Registre d’activitat

Un de les prestacions més populars dels rellotges i les pulseres intel·ligents és el control de l’activitat física i esportiva. Aquest GTS està preparat per fer un registre de fins a 12 tipus d’esports diferents. També aporta algunes funcions de seguiment que resulten d’ajuda per tenir dades sobre: ciclisme, natació, running, córrer en cinta, el·líptica, esquí, caminar i senderisme, tennis i futbol, entre d’altres.

Resistència

Aquest rellotge és resistent fins a 5 ATM sota l’aigua, que és equivalent a 50 metres de profunditat. La seva certificació permet utilitzar-lo en diferents escenaris de natació i, per descomptat, sota la pluja. Pot reconèixer automàticament la seva posició a l’aigua i registrar dades com Swolf, ritme i consum de calories, i permet una anàlisi precisa de les dades cada vegada que es neda.

Tecnologies aplicades

Amazfit GTS integra sensors que registren les dades físiques i realitzen anàlisi per millorar la capacitat d’exercici.

El rellotge funciona amb un sensor òptic de seguiment biològic patentat BioTracker PPG que pot controlar de manera constant la freqüència cardíaca durant 24 hores, així com el seu interval durant els entrenaments. Adverteix si es detecta un valor massa alt. També és compatible amb el motor de dades biològiques basat en l’IA de RealBeats, una funció avançada per a l’arrítmia (inclosa la fibril·lació auricular), que permet informar sobre possibles riscos. Les funcions de control de la salut en diferents dimensions, com el recordatori de sedentarisme, consum de calories i anàlisi del son, poden afavorir els bons hàbits.

 Per la seva part, el sensor d’acceleració ofereix un registre detallat del  rendiment esportiu; i el sensor de llum ambientalregula la il·luminació de la pantalla.

Connectivitat

El nou model integra connectivitat Bluetooth 5.0, NFC, GPS i GLONASS (el sistema de navegació homòleg al GPS).

Aplicació mòbil

Mitjançant l’aplicació Amazfit App l’usuari podrà tenir notificacions al canell. Es poden rebre trucades (rebutjar-les, però no contestar-les), llegir missatges de WhatsApp o una alguna altra aplicació de missatgeria, rebre notificacions de Facebook, Instagram i altres xarxes socials, rebre correus, programar alarmes i controlar la música.

Configuració

Una qüestió a tenir en compte és que l’Amazfit GTS no té memòria interna, per la qual cosa no serà possible, per exemple, escoltar música independentment del mòbil. Per contra, una dada positiva és que el rellotge està preparat per controlar el reproductor en aplicacions com Spotify i, amb un gest, es pot canviar una cançó, interrompre-la o reprendre-la sense necessitat de tocar el mòbil.

Pros i contres

Disseny molt cuidat

Resolució de pantalla una mica justa

No té memòria interna

Disponibilitat en diversos colors

No es poden respondre trucades

Bateria de llarga durada

Preu molt equilibrat

Característiques

Mida: 4,33 cm x 3,62 cm x 0,94 cm

Cos de metall

Pantalla Amoled de 341 PPI, i widgets personalitzables

Bateria: 14 dies

Resistència a l’aigua: 5 ATM

12 modes esportius

Sensors: Cardíac òptic, acceleròmetre, sensor de llum i de  pressió

Connexions: Bluetooth, GPS, GLONASS

Memòria: no

Notícies relacionades

Trucades: només notificacions (rebuig)

Preu: des de 149 euros