Secció recomanada per

OBSOLESCÈNCIA PLANIFICADA

WhatsApp deixarà de funcionar en Android 2.3.7 i iOS 7 el pròxim any

La coneguda aplicació de missatgeria instantània deixarà de funcionar en alguns dispositius

EPA4886  BERLIN  ALEMANIA   14 05 2019 - Fotografia de archivo del 31 de diciembre de 2017  de un hombre que sostiene un celular en el que se ve el logo de la aplicacion Whatsapp en su pantalla  en Berlin  Alemania   La aplicacion de mensajeria instantanea WhatsApp  propiedad de Facebook  dijo este lunes haber detectado una vulnerabilidad en su sistema que permitio que piratas informaticos instalaran un software espia en algunos telefonos y accedieran asi a los datos contenidos en los dispositivos  La compania confirmo en un comunicado a la prensa la informacion que unas horas antes habia publicado en exclusiva el Financial Times e insto a los 1 500 millones de usuarios que tiene en todo el mundo a  actualizar la aplicacion a su ultima version  y a mantener al dia su sistema operativo como medida de  proteccion   EFE  Hayoung Jeon  ARCHIVO

EPA4886 BERLIN ALEMANIA 14 05 2019 - Fotografia de archivo del 31 de diciembre de 2017 de un hombre que sostiene un celular en el que se ve el logo de la aplicacion Whatsapp en su pantalla en Berlin Alemania La aplicacion de mensajeria instantanea WhatsApp propiedad de Facebook dijo este lunes haber detectado una vulnerabilidad en su sistema que permitio que piratas informaticos instalaran un software espia en algunos telefonos y accedieran asi a los datos contenidos en los dispositivos La compania confirmo en un comunicado a la prensa la informacion que unas horas antes habia publicado en exclusiva el Financial Times e insto a los 1 500 millones de usuarios que tiene en todo el mundo a actualizar la aplicacion a su ultima version y a mantener al dia su sistema operativo como medida de proteccion EFE Hayoung Jeon ARCHIVO / HAYOUNG JEON (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Efe

La plataforma de missatgeria instantània WhatsApp ha anunciat aquest dimarts que el seu servei deixarà de funcionar per a telèfons amb sistema operatiu Android 2.3.7 i iPhone amb iOS 7 a partir del 2 de febrer del pròxim any. Això suposa que no podrà utilitzar-se en dispositius com l’iPhone 4 o anteriors i en els models anteriors al Galaxy S3 de Samsung, Galaxy Nexus de Google o Sony Xperia S.

En una actualització en la secció de preguntes freqüents del seu blog, l’empresa, propietat de Facebook, ha revelat les noves dates límit, que només afectaran aquells que no s’hagin comprat un telèfon nou o no hagin actualitzat el seu sistema operatiu en més de sis anys.

En aquestes versions dels sistemes operatius per a mòbils de Google i Apple ja no és possible en l’actualitat crear comptes nous de WhatsApp ni tornar a verificar comptes ja existents, però sí que permeten als qui ja tenen l’aplicació instal·lada continuar utilitzant-la amb normalitat.

D’altra banda, la firma de Menlo Park (Califòrnia, EUA) també ha indicat que a partir del 31 de desembre d’aquest any WhatsApp no podrà utilitzar-se a cap dispositiu que utilitzi un sistema operatiu Windows Phone (que no surt al mercat des del 2014).

Així mateix, ha apuntat que "és possible" que l’aplicació deixi d’estar disponible en la botiga virtual Microsoft Store a partir de l’1 de juliol del 2019, és a dir, la pròxima setmana.

També a Windows

Aquest canvi tindrà previsiblement un impacte encara menor que el final del servei per a les versions antigues d’Android i iOS, perquè el nombre de dispositius que utilitzen sistemes operatius de Windows és molt reduït (un 0,24 % dels mòbils a nivell mundial segons el portal Statcounter).

Aquest 0,24 %, a més, inclou totes les versions de sistemes operatius de Windows per a mòbils (comptant també aquells que utilitzen Windows 10 Mobile, més recent); de manera que el nombre d’usuaris actuals de Windows Phone és insignificant.

En la seva entrada en el blog oficial, la subsidiària de Facebook ha recomanat específicament utilitzar les següents versions de sistemes operatius amb la seva aplicació: Android 4.0.3 o posterior, iOS 8 o posterior i determinats models de telèfons que utilitzin KaiOS 2.5.1 o posterior, incloent-hi el JioPhone i JioPhone 2.

¿Com puc saber quin sistema operatiu tinc instal·lat?

Tot i que, en resum, podríem dir que només es veuran afectats els propietaris de mòbils de més de 6 o 7 anys, perquè no en quedi cap sempre és millor comprovar la versió del sistema operatiu.

Notícies relacionades

Per saber la versió d’Android tan sols s’ha d’accedir als ajustaments del telèfon i buscar el terme ‘versió d’Android’ en el cercador de la part superior. Una vegada aparegui el resultat, prement sobre la pantalla, apareix tota la informació de la versió. 

En el cas de l’iOS, és un procés semblant, perquè s’ha d’entrar també als ajustaments del telèfon, accedir a la configuració ‘general’ i prémer sobre ‘actualitzar versió del sistema operatiu’, en què apareixerà l’última versió de l’iOS instal·lada. 

Temes:

Whatsapp