Secció recomanada per

FALLADA GLOBAL

WhatsApp torna a funcionar després d'una caiguda de gairebé tres hores

El servei de missatgeria, Facebook i Insatagram han presentat problemes tècnics des d'abans de la una del migdia

zentauroepp46748853 nuevo canal de whatsapp de el periodico   foto  jordi cotrin190128155115

zentauroepp46748853 nuevo canal de whatsapp de el periodico foto jordi cotrin190128155115 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

WhatsApp, Instagram i Facebook tornen a funcionar. Després que el servei hagi caigut abans de la una del migdiad’aquest diumenge, els tres populars serveis de la companyia de Mark Zuckerberg han començat a oferir problemes d’actualització i per enviar i rebre missatges tant de text com de veu.

Els problemes han afectat tothom, tal com apunten els webs que es dediquen a monitorar la situació de WhatsApp, servei que va ser adquirit per Facebook l’any 2014 per 13.800 milions d’euros. 

Segons ha confirmat el web Down Detector, en el cas de WhatsApp on s’han registrat més problemes ha situat a Espanya, Itàlia i els països d’Europa central.

La caiguda s’ha produït cap a les 12.45 hores i una hora després, entorn de les 13.45 hores, el servei continuava interromput. Com és habitual, Twitter, l’altra gran xarxa social, s’ha omplert en pocs minuts de missatges d’usuaris preguntant-se per l’estat de la qüestió.

Amb més de 2.300 milions d’usuaris a nivell global i més de 18 milions a Espanya, la més perjudicada és Facebook. La segueix WhatsApp, amb més de 1.500 milions d’usuaris. WhatsApp és l’aplicació de missatgeria instantània més utilitzada a tot el món i a Espanya es comptabilitzen 25 milions d’usuaris.

D’altra banda, Instagram, xarxa social de fotos, té més de 1.000 milions d’usuaris, que a Espanya sumen més de 15 milions.

Sense explicació

De moment, la multinacional tecnològica no ha donat cap explicació sobre quin és l’origen dels problemes. Tampoc és possible accedir a les pàgines web corporatives de cap de les tres aplicacions, que no es carreguen.

Notícies relacionades

No és la primera vegada que la companyia presenta problemes de connexió a nivell mundial. El 13 de març, els tres serveis van estar afectats durant hores. En aquella ocasió, la firma que dirigeix Zuckerberg va explicar que la incidència va ser causada per un “canvi en la configuració del servidor” que va tenir repercussions en països de pràcticament tot el món.

WhatsApp és una aplicació amb una acceptació massiva, ja que permet enviar missatges de text, fotografia, vídeos i altres arxius de forma gratuïta a través de la connexió a internet del telèfon, cosa que evita haver de pagar aquests mateixos serveis a les companyies telefòniques.