Secció recomanada per

CES DE LAS VEGAS

Apple entrarà als televisors de Samsung, que aposta pel MicroLED

La firma sud-coreana anuncia que iTunes estarà disponible en els seus futurs models

ces / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La fira de tecnologia CES de Las Vegas comença amb sorpresa: un acord entre Samsung i Samsung Apple per a la introducció d’iTunes als televisors intel·ligents de la firma de l’empresa sud-coreana. 

Malgrat la guerra que mantenen pel mercat de la telefonia, les dues firmes sembla que s’adonen que els usuaris el que volen és facilitat d’ús entre plataformes. A més, el fabricant incorporarà a les seves teles AirPlay 2, que serveix per enviar continguts des de terminals iOS. L’anunci ha eclipsat els televisors presentats.

Nou televisor

De fet, Samsung ha presentat a Las Vegas un televisor amb tecnologia MicroLED d’altíssima resolució 4K i de 75 polzades, el que representa una reducció substancial de la mida que aquest tipus d’aparells presentaven fins ara i ho fa més fàcilment adaptable a la llar.

La multinacional sud-coreana va revelar el seu últim model de televisor a la fira d’electrònica de consum CES 2019 que se celebra aquests dies a Las Vegas (Nevada, EUA), com ja va fer en l’edició de l’any passat amb la pantalla MicroLED de 146 polzades.

La tecnologia MicroLED, per la qual el fabricant asiàtic està apostant amb força, es basa en la combinació de plaques amb milions de xips led inorgànics (i, per tant, de durada il·limitada) que emeten la seva pròpia llum, sense necessitat d’il·luminació posterior, fet que permet crear pantalles sense gairebé gruix.

El nou televisor de Samsung, de fet, és extremadament fi i té uns marcs pràcticament imperceptibles.

"Durant dècades Samsung ha liderat la innovació quant a pantalles d’última generació. La nostra tecnologia MicroLED es troba a l’avantguarda de la pròxima revolució en pantalles amb monitors intel·ligents i adaptables que sobresurten en totes les categories", va indicar durant la presentació el president de negoci de pantalles de la companyia, Jonghee Han.

Les imatges produïdes per MicroLED tenen una qualitat similar a la de OLED, amb la diferència que OLED utilitza components orgànics i, per tant, caducs.

Notícies relacionades

Durant la presentació d’avui, Samsung no va oferir detalls de quan ni a quin preu sortirà aquest televisor al mercat.

L’empresa sud-coreana també va aprofitar l’ocasió per anunciar que el servei iTunes d’Apple estarà ràpidament disponible als seus televisors intel·ligents junt amb plataformes com araHulu Netflix, la qual cosa assenyala un canvi d’estratègia de la companyia de la poma mossegada, fins ara molt reticent que els seus productes fossin compatibles amb els d’altres marques.

Temes:

Samsung Apple