Secció recomanada per

FENOMEN A INTERNET

El Rubius, un dels "líders de la pròxima generació", segons la revista 'Time'

La publicació destaca la seva "humilitat" i que defensa que "és bo ser diferent"

rub

rub

2
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Es pot canviar el món sent una jove estrella de la gimnàstica, explorant coves, salvant el medi ambient o influenciant milions de persones a través d'internet. Així ho ha considerat la revista 'Time', que ha inclòs el popular 'youtuber' El Rubiusa la llista de joves de tot el món més influents per a les noves generacions.

"Els seus 20,9 milions de subscriptors [aquest cap de setmana ha superat els 21 milions] superen els canals de Beyoncé Lady Gaga combinats", destaca la revista en un reportatge especial sobre els més influents del moment. Rubén Doblas (nom real del Rubius), poc donat a les entrevistes amb mitjans tradicionals (especialment després de la polèmica entrevista amb 'El Mundo'), va obrir les portes del seu "apartament minimalista" de Madrid a la revista, en què s'explica, per a un públic poc coneixedor d'aquest 'youtuber', qui és aquest jove que fa una dècada que influencia milions d'hispanoparlants amb els seus vídeos.

El Rubius ha compartit la bona nova de l'article de 'Time' a Twitter, on, aquesta vegada sí, es mostra eufòric amb la bona nova, que arriba després de setmanes sent notícia primer pel pirateig del seu compte pirateigi, després, per notícies relacionades amb la seva vida privada -en alguns vídeos recents ha reclamat respecte en relació a aquesta qüestió. 

"Pot ser una de les persones més famoses de qui mai hagis sentit parlar", assegura 'Time' als seus lectors en l'article sobre El Rubius. En la notícia es recorda que aquest 'youtuber' des dels 16 anys (ara en té 26) puja vídeos en què parla de videojocs o fa bromes amb els seus amics, però que va ser als 21 quan es va adonar que el 'youtubing'" pot ser la seva carrera.

"Conscient que el seu perfil de seguidors són especialment els homes joves, Doblas mai beu o fuma en els seus vídeos, i ha començat a advocar per un millor comportament 'on line' dels internautes", assegura l'article, que afegeix que El Rubius "creu que les xarxes socials no fan prou per protegir els usuaris". "Estar a internet ofereix a les persones la capacitat de dir el que volen sense pensar-s'ho gaire", denuncia. També es mostra preocupat de la invasió publicitària que hi ha en alguns canals de 'youtubers'.

L'article assenyala que Doblas segueix sent "humil" malgrat la fama aconseguida. "Feia això quan tenia 400 visualitzacions; tenir quatre milions només és un bonus", assegura, i afegeix que per sobre de tot vol que els seus fans sàpiguen que ell és simplement un usuari d'internet com ells.

"Si sóc un líder, llavors ho sóc dels 'weirdos' ('raras avis')", afegeix, per conclourer: "Els meus vídeos diuen que és bo ser diferent; crec que així la gent se sent menys sola".

El Rubius és el 'youtuber' amb més seguidors d'Espanya, el segon de parla hispana de tot el món (el supera el xilè HolaSoyGerman, amb 29 milions de seguidors) i el quart del món (PewDiePie té 48 milions de subscriptors i Smosh, 22 milions). La seva fama, això sí, li ha costat algun sobresalt: ell mateix explica a l'entrevista que fa dos anys, quan va visitar l'Argentina, hi havia 3.000 persones esperant-lo a l'aeroport i no havien organitzat gaire seguretat.

Notícies relacionades

ALTRES NOMINATS

A més del Rubius, a la llista de 'Time' hi ha una vintena de joves influents. La més coneguda de totes és la gimnasta nord-americana Simone Biles, i a la llista també hi ha la jove estrella indonèsia del jazz Joey Alexander, la periodista artista Molly Crabapple, l'activista alemany Firas Alshater o el dissenyador tailandès Apichet 'Madaew' Atirattana, entre altres.