Secció recomanada per

REVOLUCIÓ EN EL TRANSPORT

Hyperloop planeja construir el tren del futur també sota el mar

Gràcies a túnels i a la levitació magnètica, es podran transportar mercaderies i persones a 1.200 quilòmetres per hora

 

  / HYPERLOOP

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Hyperloop, el tren del futur Hyperloop, tren del futur que viatjarà a 1.200 quilòmetres per hora, tindrà versió subaquàtica. La companyia ha revelat que també té previst portar aquest nou mitjà de transport basat en la levitació magnètica sota el mar, en un principi per transportar mercaderies però que en el futur es podria estendre a persones.

Segons Peter Diamandis, membre del consell de la companyia Hyperloop One i conseller delegat de X-Prize Foundation, la iniciativa en què treballen és crear un mitjà de transport per a contenidors entre el port i plataformes aquàtiques a uns 16 quilòmetres de la costa. 

"Hem estat parlant amb autoritats portuàries de tot el món sobre la reenginyeria dels seus ports", ha assegurat en una entrevista amb Business Insider. El projecte seria crear plataformes de càrrega a diversos quilòmetres de la costa connectades amb aquest mitjà de transport, basat en túnels on la pressió és menor i amb càpsules que viatgin a gran velocitat gràcies a la levitació magnètica. D'aquesta manera, es podrien alliberar els ports de la costa. "Imagini's si es pogués recuperar tota aquesta costa i convertir-la en parcs", ha afegit.

Notícies relacionades

Diamandis també ha assegurat que estan estudiant el mateix concepte però per transportar persones. "Algunes de les propostes més interessants que han arribat són unir Noruega Suècia sota l'aigua", ha conclòs.

La companyia ja ha portat a terme les primeres proves del Hyperloop, el primer projecte del qual sobre terra està previst per al 2020.

Temes:

Trens Hyperloop