Secció recomanada per

4YFN s'estrena amb la perspectiva de créixer més l'any que ve

El certamen de 'start-ups' de l'MWC s'obre amb ple total

 

  / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El certamen 4 Years From Now, que congrega 'start-ups' i inversors en el marc del Mobile World Congress (MWC) a Barcelona, s'ha estrenat amb ple total i perspectives de créixer més l'any que ve.

Aleix Valls, conseller delegat de l'MWC, i Yosi Vardi, president de 4YFN, han anunciat que en la pròxima edició "farà falta més espai" a la Fira de Barcelona a Montjuïc. "Com a 'start-up' que som nascuda fa tres anys, hem doblat l'espai, els participants i tot. Probablement l'any que ve necessitarem més espai encara", han afirmat,

Durant el curt període de temps en què han donat per iniciat el certamen, Valls ha recordat que 4YFN és una "plataforma global de negocis"per a empreses que estan en els seus inicis. Vadi ha fet broma al preguntar la procedència del públic, així com amb la recent paternitat de Valls.

PROCEDÈNCIA

"¿D'on veniu?", ha preguntat. "D'Austràlia. De Veneçuela, De Sri Lanka. Del Brasil. D'Espanya, de Catalunya..." han respost alguns dels assistents.

Està previst que en l'edició d'aquest any s'arribi als 12.000 assistents i uns 500 inversors. Aquesta cita, impulsada per la Mobile World Capital Barcelona, està organitzat en col·laboració amb GSMA Mobile World Congress.

Tant l'augment d'inversors, que són el 50% més que l'any passat, com el d'assistents, congressistes i grans empreses "reforça el paper de 4YFN 2016 com un espai d'interacció i de negoci per a emprenedors i 'start-ups' en el marc del congrés", segons els organitzadors.

Durant els tres dies que dura el certamen hi participaran destacats emprenedors i inversors. Entre ells destaca Rich Miner, d'Android i Google Ventures, Jimmy Wales, fundador de Viquipèdia, i Israel Ruiz, vicepresident del Massachusetts Institute of Technology (MIT), entre altres.

Notícies relacionades

Al llarg d'aquests dies es combinen tallers i conferències per als quals ja estan venudes totes les entrades. El primer dia, aquest dilluns, el 'leitmotiv' de les sessions és la disrupció a través del mòbil; dimarts, internet de les coses, i dimecres, l'eix temàtic del dia seran els mitjans digitals.