Secció recomanada per

TELECOMUNICACIONS

Google es converteix en operador de mòbil als EUA amb 'roaming' de dades en 120 països

El servei, anomenat Project Fi, costarà 20 dòlars al mes més 10 dòlars per cada GB de dades

{Project} {Fi}, de {Google}.

{Project} {Fi}, de {Google}.

1
Es llegeix en minuts
JOSEP M. BERENGUERAS / BARCELONA

Ja és oficial: Google és, des d'avui, un operador mòbil virtual als EUA. El gegant d'internet es llança a la conquista dels consumidors mòbils amb Project Fi, un operador que oferirà trucades i SMS il·limitats per 20 dòlars al mes, més 10 dòlars per cada giga de dades descarregada. A més, la companyia tornarà els diners de les dades no consumides i no cobrarà per l'ús de les dades a l'estranger.

La companyia ha anunciat el servei en una entrada al seu blog, on dóna detalls del servei: només estarà disponible per a mòbils Nexus als EUA, i serà possible gràcies a les xarxes de les operadores Sprint T-Mobile. Segons la firma, la tecnologia permetrà que els usuaris "canviïn a la xarxa que doni més bona cobertura en tot moment". També oferirà connexió gratuïta a milers de punts wi-fi per a les dades, encara que els usuaris que vulguin dades hauran de pagar 10 dòlars extres per giga.

Notícies relacionades

Però l'oferta de Google presenta algunes novetats: per exemple, tornarà els diners dels gigues no consumits, de tal manera que si un usuari contracta dues gigues (20 dòlars) però només en consumeix 1,2, li tornaran 8 dòlars. A més, l'empresa permetrà l'ús de les dades a tot el món, sense cost addicional.

El servei estarà disponible només als EUA i per invitació.