Secció recomanada per

Les consoles PlayStation i Xbox pateixen un aparent ciberatac

La pàgina web dels dispositius de Sony i de Microsoft registren caigudes i problemes de connexió des del dia de Nadal

Un grup de persones juguen a videojocs en pantalles de TV de Playstation, el juny passat, a los Angeles.

Un grup de persones juguen a videojocs en pantalles de TV de Playstation, el juny passat, a los Angeles. / AFP / FREDERIC J. BROWN

1
Es llegeix en minuts

Les webs de les consoles PlayStation (Sony) i Xbox (Microsoft) han registrat caigudes i problemes de connexió des del dia de Nadal. Un grup de pirates cibernètics han reivindicat els atacs.

Els responsables de PlayStation han indicat aquest divendres, a través del seu compte de la xarxa social Twitter, que els seus enginyers segueixen "treballant intensament" per resoldre el problema i han agraït la "paciència" dels usuaris.

 

Xbox ha publicat un missatge similar també a Twitter, però ni Sony ni Microsoft han atribuït, fins ara, els fets a un ciberatac.

 

No obstant, un grup de pirates que es fa anomenar Lizard Squad ha reivindicat els atacs.

BLOQUEIG DE WEBS

L'agost passat, el mateix grup va bloquejar les webs de videojocs de PlayStation i Xbox, i es va atribuir, a més, una amenaça de bomba que va provocar el desviament d'un avió en què viatjava un directiu de Sony.

A finals de novembre, Sony Pictures Entertainment (SPE) va patir un ciberatac que el Govern dels EUA atribueix a Corea del Nord i que creu que va ser en resposta a la pel·lícula 'The interview', una comèdia de Seth Rogen i James Franco que relata un complot nord-americà per assassinar el dictador nord-coreà, Kim Jong-un.

Un grup anomenat Guardians of Peace (Guardians de la pau) es va atribuir el ciberatac, va advertir que sembraria el terror als cines que mostressin la pel·lícula i va comparar el seu pla amb els atemptats terroristes de l'11 de setembre del 2001 als EUA.

Després que les principals sales de cine del país rebutgessin el film per temor a patir un acte terrorista, SPE va anunciar el dia 17 la cancel·lació de l'estrena de 'The interview', prevista per al 25 de desembre.

PROJECCIÓ EN CINES INDEPENDENTS

Notícies relacionades

No obstant, uns 300 cines independents han projectat aquest dijous el polèmic film, que també està disponible en diverses plataformes digitals.

El president dels Estats Units, Barack Obama, va aplaudir aquest dimarts la decisió de Sony d'autoritzar la projecció de la pel·lícula en cines independents.

Temes:

Xbox