Cuiner

David Peregrina, el xef mallorquí assassinat al Brasil, va fugir a Sud-amèrica després de ser condemnat per estafa en una trama de falses hipoteques

Era director d’una sucursal bancària a l’illa i el 2012 va ser sentenciat a més de sis anys de presó per un frau de dos milions d’euros

David Peregrina, el xef mallorquí assassinat al Brasil, va fugir a Sud-amèrica després de ser condemnat per estafa en una trama de falses hipoteques
3
Es llegeix en minuts

David Peregrina Capó, el xef mallorquí de 53 anys que divendres va ser assassinat a trets junt amb la seva dona al seu restaurant de Porto Seguro, al Brasil, va escapar al país sud-americà fugint de la justícia espanyola, després de ser condemnat dues vegades el 2012 per estafa, apropiació indeguda i falsedat documental. Peregrina era director d’una sucursal bancària a Muro i durant els anys 2003 i 2004 va dirigir una trama que va estafar uns dos milions d’euros amb la concessió de falses hipoteques. Després de la seva fuga, l’Audiència Provincial va dictar dues ordres de detenció, tot i que ja havien prescrit. En l’actualitat dirigia el restaurant Ilha dos Riberinos, al Brasil, on va ser assassinat junt amb la seva dona, Érica da Silva Santos, de 38 anys, en el que la policia creu que va ser un violent robatori. La parella tenia un fill.

David Peregrina Capó, el xef mallorquí de 53 anysva ser assassinat a trets junt amb la seva dona al seu restaurant de Porto Seguro, al Brasil va escapar al país sud-americà fugint de la justícia espanyola, després de ser condemnat dues vegades el 2012 per estafa, apropiació indeguda i falsedat documental.era director d’una sucursal bancària a Muro i durant els anys 2003 i 2004  una trama que va estafar uns dos milions d’euros amb la concessió de falses hipotequesl’Audiència Provincial va dictar dues ordres de detenció, tot i que ja havien prescritassassinat junt amb la seva dona, Érica da Silva Santos, de 38 anys, en el que la policia creu que va ser un violent robatori. La parella tenia un fill.David Peregrina era a principis de la dècada dels 2000 director d’una sucursal bancària de Muro. Entre els anys 2003 i 2004, segons va recollir la sentència que el va condemnar, es va posar d’acord amb el propietari d’una agència immobiliària per ordir una estafa a gran escala. Captaven testaferros que es feien passar per compradors de vivendes a canvi de diners. 

Els estafadors falsificaven certificats d’empresa i nòmines dels compradors ficticis per donar una aparença de solvència i també van aconseguir taxacions elevades sobre les vivendes que presumiblement es vendrien en promocions de Palma, Santanyí, Sa Pobla, Inca i Manacor. D’aquesta manera van aconseguir que l’entitat concedís als testaferros 18 préstecs hipotecaris que oscil·laven entre 75.000 i 175.000 euros, cosa que va causar a l’entitat un perjudici de més de dos milions d’euros.

Quan la policia va investigar la trama, a finals de la dècada, Peregrina va escapar al Brasil i va estar fugat durant dos anys. Finalment va tornar a Espanya i a principis del 2012 va ser sotmès a dos judicis a l’Audiència de Palma.

El febrer d’aquell any va ser condemnat a una primera pena de tres anys i nou mesos de presó per un delicte d’estafa. Poc després va rebre una altra condemna de dos anys i set mesos per apropiació indeguda i falsedat documental.

Aquestes dues condemnes implicaven el seu ingrés a la presó, però l’home va tornar a fugir al Brasil i va aconseguir eludir l’acció de la justícia. L’Audiència Provincial havia dictat dues ordres de detenció i va estar en recerca i captura, si bé fonts del Tribunal Superior de Justícia de les Balears han confirmat avui que aquestes requisitòries ja havien sigut anul·lades perquè els delictes que va cometre ja havien prescrit.

Establert al Brasil

Notícies relacionades

El següent que se sap de David Peregrina és que s’havia establert a la turística ciutat de Porto Seguro, a l’estat brasiler de Bahia. Era el propietari del restaurant Ilha dos Ribeirinhos, a la vora del riu Buranhém, especialitzat en paelles i gastronomia espanyola.

S’havia casat amb la ciutadana brasilera Érica da Silva Santos, de 38 anys, amb qui tenia un fill. La parella era molt coneguda a la zona, i el xef havia participat en els últims mesos en diversos certàmens gastronòmics. Divendres van aparèixer tots dos assassinats a l’establiment, en el que la policia brasilera creu que va ser un violent robatori.

Temes:

Balears Brasil