Trobats 80 quilos de cocaïna en un ‘narcomagatzem’ a Santa Perpètua regentat per dos germans

Policía Nacional

1
Es llegeix en minuts
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

Les bandes de narcotraficants no només tenen punts de venda de droga sinó també locals en els quals l’emmagatzemen per a la seva posterior distribució en diferents quantitats a altres distribuïdors. Tot un negoci logístic però amb mercaderia il·lícita com la cocaïna.

Un ‘narcomagatzem’ és el que van trobar agents de la Policia Nacional a Santa Perpètua de Mogoda en què van requisar 80 quilograms de cocaïna en roca i 72.360 euros. A més, van detenir tres sospitosos, dos d’ells germans, com a presumptes responsables d’aquest local que també servia com a punt de venda.

Estan acusats de pertànyer a una banda que es dedica al tràfic de drogues a la província de Barcelona, principalment. Els arrestos van tenir lloc el 8 de novembre passat de manera simultània en el temps, però en ubicacions diferents. A més, es van trobar tres vehicles que utilitzaven els sospitosos per repartir la droga. Magatzem i repartiment a domicili és l’especialització que oferia la banda.

Vehicles per ocultar la droga

Notícies relacionades

En aquest sentit, la policia va descobrir que els cotxes estaven adaptats amb mecanismes per a l’ocultació de la droga. Són estances conegudes com a ‘caleta’ com el que hi havia en un departament en el lateral dret del ‘tablier’. Així en els vehicles hi havia una quantitat de diners pròxima als 2.000 euros, així com diferents paquets de diferents formats, paper d’alumini i film transparent amb restes cocaïna. Tot preparat per a la distribució.

La policia seguia la pista a la banda des del 2022 ja que es dedicava al tràfic de drogues a mitjana i gran escala a la zona. La cocaïna estava en roca al magatzem, per la qual cosa seria tallada i barrejada per a la seva distribució final. Els tres sospitosos van passar a disposició del Jutjat d’Instrucció en Funcions de Guàrdia 1 de Sabadell que va ordenar el seu ingrés a la presó.