A Alacant

Cinc mesos de presó a un agent d’Alacant que es va gastar en la ruleta 9.000 € intervinguts

El guàrdia civil, que tenia problemes de ludopatia i ha tornat els diners, va estar apostant durant vuit hores en un saló de jocs i ho va perdre tot

Cinc mesos de presó a un agent d’Alacant que es va gastar en la ruleta 9.000 € intervinguts

INFORMACIÓN

2
Es llegeix en minuts

Un guàrdia civil d’Alacant  que havia de ser jutjat la setmana passada per un jurat popular com a acusat d’un delicte de malversació de cabals públics va evitar la vista oral amb un acord de conformitat i va acceptar ser condemnat a una pena de cinc mesos de presó i 10 mesos d’inhabilitació per haver-se gastat en un saló de jocs 9.000 euros que es van intervenir en una operació antidroga el 2020. L’agent condemnat per l’Audiència després d’aquest acord tenia problemes de ludopatia en el moment de passar els fets i després d’haver estat en tractament ja ha rebut l’alta.

La fiscalia li demanava inicialment una pena d’un any i 11 mesos de presó i cinc anys d’inhabilitació per a ocupació pública, però l’advocat de l’agent, Miguel Ángel Monserrat Gandolfo, va arribar a un acord amb el ministeri públic en què, a més d’abaixar-li la pena a cinc mesos de presó i 10 mesos d’inhabilitació, no es va oposar a la suspensió de l’execució de la condemna durant dos anys. El fiscal va tenir en compte la reparació del mal perquè ha tornat els diners que es van gastar en vuit hores a la ruleta i va considerar que se li ha d’aplicar l’eximent incompleta d’anomalia o alteració psíquica per la ludopatia que tenia.

Així s’ha recollit a la sentència dictada per l’Audiència, que el condemna a cinc mesos per malversació de cabals públics. Els fets objecte de l’acusació que han sigut reconeguts per l’acusat van passar l’agost del 2020, quan ja estava en tractament per problemes de ludopatia.

El guàrdia civil estava destinat a la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància d’Alacant i va ser enviat juntament amb un company fins a la localitat murciana de Molina de Segura amb motiu d’un operatiu antidroga. La Guàrdia Civil va fer una inspecció ocular d’un camió amb matrícula portuguesa el 4 d’agost i va intervenir a la cabina del conductor 12 bosses amb marihuana i 9.000 euros en bitllets de 20 i 50 euros.

Sota la seva custòdia

La droga i els diners, tot i que no va rebre ordre d’un superior per a això, van quedar sota la custòdia de l’agent acusat fins que va ser posat a disposició judicial.

Notícies relacionades

El guàrdia civil va tornar a Alacant després de la intervenció a Molina de Segura i sobre les 02.00 hores de l’endemà, «amb ànim d’enriquiment», va agafar els 9.000 euros de la intervenció i es va traslladar a les instal·lacions d’un saló de jocs situat al carrer Portugal d’Alacant. Hi va estar des de les 02.13 hores fins a les 12. Va començar a jugar a la ruleta amb els diners de l’operació antidroga, hi va apostar els 9.000 euros sostrets i ho va perdre tot. A continuació va marxar de l’establiment i, a l’haver perdut els 9.000 euros i no tenir més diners per reposar-los, va ser descobert a la comandància i denunciat. La droga sí que va poder entregar-la però els diners no, a causa dels seus problemes de ludopatia.

L’acusat tenia una alteració del control dels impulsos per ludopatia que afectava parcialment la seva imputabilitat, segons la sentència de conformitat. La setmana passada havia de celebrar-se el judici amb jurat popular a l’Audiència d’Alacant, però els informes van firmar l’acord de conformitat en el qual l’agent va reconèixer la seva culpabilitat. Abans de firmar-se l’acord, l’acusat, que també va acudir a l’Audiència per firmar l’acta de conformitat, va consignar al compte judicial els 9.000 euros, que va disposar perquè siguin entregats a la Direcció General de la Guàrdia Civil.