Per fets comesos el 2019

Suspès el judici per lesions que tenia Daniel Sancho a Madrid

Suspès el judici per lesions que tenia Daniel Sancho a Madrid

EP

2
Es llegeix en minuts

El Jutjat Penal número 16 de Madrid ha suspès el judici que tenia previst celebrar el pròxim 7 de novembre contra Daniel Sancho per la presumpta comissió d’un delicte de lesions comès el 2019 a la capital, han informat fonts jurídiques.

La suspensió es produeix després de rebre una notificació de la Fiscalia de Tailàndia en la qual li comunica la impossibilitat de portar a terme la declaració prevista de l’acusat per videoconferència en l’hora assenyalada.

El fill de l’actor Rodolfo Sancho compleix presó preventiva a la presó tailandesa de Ko Samui a l’espera del judici pel presumpte assassinat i esquarterament d’Edwin Arrieta. Daniel Sancho va confessar el crim després de ser detingut el 4 d’agost, però encara falten per aclarir moltes circumstàncies que van envoltar l’assassinat.

Sancho té a Espanya un procediment per un delicte de lesions en el qual la Fiscalia de Madrid va sol·licitar en un escrit d’abril del 2021 una pena d’un any de presó, així com el pagament de la responsabilitat civil derivada de la comissió del delicte.

En aquest cas, els fets es van produir cap a les quatre de la matinada del dia 9 de novembre del 2019, quan Sancho era a les proximitats del carrer de José Abascal de la capital. En un moment determinat, va procedir a introduir-se en un taxi sense respectar la cua. Després d’això, una persona li va recriminar la seva actitud i Sancho va respondre amb un cop de puny al cap.

Des del febrer del 2022 el cas estava a sobre la taula del Jutjat Penal número 16 de Madrid, però estava pendent del seu assenyalament a causa dels retards que pateix l’Administració de Justícia per la pandèmia i les vagues de l’anterior curs judicial.

Cop de puny a la cua d’un taxi

Segons l’escrit, cap a les quatre de la matinada del dia 9 de novembre del 2019, l’acusat era a les proximitats del carrer de José Abascal d’aquesta capital, quan «en un moment determinat va procedir a introduir-se en un vehicle taxi sense respectar la cua que s’havia format per utilitzar el servei públic».

Notícies relacionades

En aquell moment, va ser recriminat per J. C. Després d’això, «l’acusat, amb ànim de ferir, va donar-li un cop de puny al cap i li va ocasionar lesions que van tardar a curar-se dotze dies». Al ferit, li va quedar un perjudici estètic a causa de la ruptura de la dent incisiva superior dreta.

El fiscal qualifica els fets d’un delicte de lesions previst i penat en l’article 147.1 del Codi Penal. L’acusat és responsable d’aquest delicte en concepte d’autor d’acord amb els articles 27 i 28.1 del Codi Penal.