Nou ferits

Quatre morts, tres d’ells menors, i nou ferits en un incendi intencionat a Vigo

La policia investiga el succés com a provocat i els veïns apunten a un resident que fa dies va ser expulsat d’un dels apartaments

Els morts pertanyen a una mateixa família

2
Es llegeix en minuts

Quatre persones han mort i nou més –una és un bomber– han resultat ferides aquesta matinada en l’incendi a Vigo d’un edifici situat al carrer d’Alfonso X, als voltants de la plaça d’América.

Tot i que el 112 ha informat que les quatre víctimes eren menors i el Concello de Vigo ha apuntat que tenia dubtes sobre l’edat d’una, veïns de l’edifici han explicat a ‘Faro de Vigo’, del grup Prensa Ibérica, que els morts són una dona, d’uns 30 anys, i tres dels seus fills, d’entre 11 i 14, aproximadament. El marit i una altra filla, de 9 anys, figuren entre els ferits i han sigut traslladats a l’hospital. Vivien a la quarta planta de l’immoble.

Les forces de seguretat investiguen el succés com a intencionat i els veïns apunten a un resident que fa dies va ser expulsat d’un dels apartaments com el responsable de calar foc. Efectius de la Policia Científica ja han acordonat l’accés a l’edifici per obtenir evidències que expliquin la causa de l’incendi.

Els bombers de Vigo han treballat intensament durant hores en l’extinció del foc, iniciat al voltant de les quatre de la matinada al número 6 de la via esmentada. Les flames han quedat sufocades al voltant de les set del matí, quan els efectius s’han començat a retirar. Un d’ells també ha hagut de ser atès per inhalació de fum.

Segons les fonts esmentades, el foc s’ha declarat a l’accés a aquest edifici de cinc plantes, amb cinc vivendes a cada una, del barri d’As Travesas, molt a prop de la plaça d’América. A l’immoble hi havia unes 30 persones; totes les que no han resultat directament afectades han sigut evacuades,i d’aquestes, nou ja han sigut reallotjades a l’alberg municipal de Marqués de Valterra.

Notícies relacionades

A més dels Bombers de Vigo, el 112 ha mobilitzat el 061, la policia local i la Policia Nacional i professionals del Col·legi Oficial de Pscicòlegs de Galícia, especialitzats en emergències greus. Els ferits han sigut traslladats als hospitals Álvaro Cunqueiro i Povisa.

Al lloc s’ha desplaçat l’alcalde, Abel Caballero, i els regidors Carlos López Font, Patricia Rodríguez Calviño i Yolanda Aguiar.

Temes:

Vigo