Incendi a Múrcia

La discoteca Teatre va superar una inspecció municipal sanitària el març del 2023 malgrat no tenir llicència

La portaveu del local, María Dolores Abellán, assegura que aquest fet corrobora que «tothom sabia que el local funcionava»

2
Es llegeix en minuts

La discoteca Teatre, una de les tres que van resultar incendiades diumenge a la matinada a Múrcia, va superar una inspecció de sanitat de l’ajuntament el març d’aquest any, malgrat no comptar amb llicència municipal i tenir una ordre de cessament d’activitat des del 2022, com ha apuntat el consistori.

Així consta a l’acta d’inspecció aixecada perl’ajuntament un mes després que aquest mateix servei sanitari advertís determinades deficiències en les seves condicions higienicosanitàries.

«S’han reparat totes les deficiències detectades en l’anterior visita d’inspecció de data 9 de febrer del 2023. El local compleix condicions higienicosanitàries, i procedeixo que sigui inscrit al Registre Sanitari Autonòmic d’establiments minoristes d’alimentació», segons indica al seu escrit el funcionari del servei de veterinària del consistori murcià que firma el document.

Per a la portaveu de Teatre S.L.V., societat propietària de la discoteca homònima, María Dolores Abellán, aquest fet corrobora que «tothom sabia que el local funcionava», segons ha dit aquest dimarts.

El regidor socialista Andrés Guerrero, que va ocupar la Regidoria d’Urbanisme fins a les municipals de maig, i l’actual tinent d’alcalde de Planificació Urbanística, Horta i Medi Ambient, Antonio Navarro, del PP, van informar ahir en roda de premsa que aquesta empresa no tenia llicència i van assenyalar que, administrativament, les discoteques Fonda Milagros i Teatre eren un sol local, Teatre S.L.

Segons les dades facilitades per tots dos, els locals funcionaven sense llicència des de fa més d’un any i mig perquè l’ajuntament va ordenar el cessament d’activitat el gener del 2022 al considerar que la partició del local requeria nous permisos d’obertura i activitat, una cosa que va portar l’empresa, el març del 2022, a presentar un projecte de legalització que encara no s’ha tancat.

Notícies relacionades

De forma paral·lela a l’ordre de tancament, i en el marc del projecte de legalització presentat, el 8 de març del 2022 va ser quan van quedar resolts els recursos que l’empresa havia presentat per evitar que el local fos tancat, i l’octubre del 2022, l’ajuntament va requerir els serveis d’inspecció municipals perquè comprovessin el cessament de l’activitat de la sala.

A partir d’aquest moment, el consistori «no va tornar a rebre cap expedient, ofici administratiu» o denúncia que posés de manifest «l’incompliment d’ordre de tancament» per part de la sala, va comentar l’exregidor, tot i que el treball administratiu relacionat amb la discoteca va seguir el seu curs, com mostra l’acta d’inspecció dels serveis veterinaris donada a conèixer avui.