Investigació

A la presó l’exgrapo acusat de disparar un jove en un parc caní de Vigo

Manuel Baña és investigat per temptativa d’homicidi o amenaça, un tipus de delicte que determinarà la instrucció a Galícia

A la presó l’exgrapo acusat de disparar un jove en un parc caní de Vigo
1
Es llegeix en minuts

Presó provisió provisional comunicada i sense fiança per a Manuel Baña Gil, l’exgrapo detingut per disparar dues vegades contra un jove dijous passat durant una discussió en un parc caní del municipi de Vigo de Castrelos.

Així ho ha decretat el Jutjat d’Instrucció número 5 de Vigo, en funcions de guàrdia. Segons han confirmat fonts judicials, l’home és investigat per temptativa d’homicidi o amenaça, el tipus de delicte es confirmarà al llarg de la instrucció, i tinença il·lícita d’arma.

Els agents de la Policia Local de Vigo van detenir Baña, de 69 anys, després d’haver exhibit i disparat una arma de foc durant una discussió relacionada amb els seus gossos, en l’entorn del parc de Castrelos.

Els fets van tenir lloc passades les 18.30 hores de dijous, quan la Policia va rebre una alerta per acudir a aquest parc, per una discussió entre dos homes motivada al parc caní de Castrelos, i després que un d’ells hagués tret una arma de foc i realitzat trets (un dels trets va impactar en un arbre), sense haver tocat ningú.

Al lloc van acudir primerament efectius de Policia Local, que van acordonar la zona, i van localitzar el sospitós al carrer Enrique Alonso Xalueiro, a prop del passeig del riu Lagares. Posteriorment membres de la UDEV de la Policia Nacional es van presentar al lloc i s’han fet càrrec de la investigació.

Notícies relacionades

Segons van informar en el seu moment fonts policials, el presumpte autor dels trets, un home amb antecedents relacionats amb l’organització terrorista GRAPO, es va desfer de la pistola en una zona una mica allunyada d’on es va produir la discussió.

Durant el registre del seu domicili, ubicat a l’edifici del número 116 de l’avinguda de Castrelos, a més de trobar-se munició, el mateix arrestat va indicar on es trobava l’arma de foc feta servir suposadament a Castrelos.