1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Desarticulada una organització criminal que manipulava partits a través d’una nova tecnologia. Amb una connexió via satèl·lit, es connectaven als senyals dels estadis i s’avançaven a les imatges i so de les cases d’apostes. 23 persones han sigut detingudes en una operació en què han participat Policia Nacional, Agència Tributària, Europol i Interpol.

«L’organització criminal comptava amb un sistema tecnològic nou i molt sofisticat, amb resultats contrastats tant a escala nacional com internacional, basat en la tecnologia via satèl·lit i en la captació de contingut ‘feed’ de la mateixa» expliquen en la nota de premsa. Al connectar-se al senyal dels partits en directe, s’avançaven a la de les cases d’apostes.

Igualment, no era aquest l’únic sistema que tenien per estafar i poder-se emportar un gran benefici econòmic. També tenien contactes amb diversos futbolistes amb qui pactaven un resultat. «El grup obtenia beneficis econòmics de dues maneres. El principal responsable de l’organització havia corromput diversos futbolistes de diferents equips i Romania, amb els quals gestionava els tripijocs dels partits», afegeixen. També, el líder del grup, venia la informació a altres estafadors.

Notícies relacionades

Aquesta investigació va començar el 2020 quan van observar encerts bastant sospitosos. Tot i que estaven assentats a Espanya, feien tripijocs en lligues asiàtiques i sud-americanes de futbol, UEFA Nations League, Bundesliga, Mundial de futbol de Qatar 2022 i tornejos de tennis ATP i ITF. I aquesta recerca continua oberta per trobar altres membres de l’organització.

Després d’aquests tres primers anys d’investigació, ja han requisat 80 telèfons mòbils, dues antenes parabòliques, receptors de senyal, un vehicle, 5.000 euros en efectiu, 13.000 euros en bitllets falsificats, targetes de crèdit i de dèbit, documentació de terceres persones i 200 targetes SIM de prepagament.