Trama

El ‘monjo vident’ de First Dates liderava la xarxa que extorsionava famosos amb menors a València

El presumpte capitost, un mèdium que va acudir al programa de Cuatro a buscar parella, es troba en recerca i captura

El ‘monjo vident’ de First Dates liderava la xarxa que extorsionava famosos amb menors a València
2
Es llegeix en minuts

Un vident, mèdium, hipnòleg i bruixot de màgia negra –com així es presentava ell mateix en el programa de Cuatro First Dates– movia presumptament els fils de la xarxa que extorsionava persones famoses de la societat valenciana amb trobades sexuals amb menors, sense que les seves víctimes suposadament coneguessin la seva edat real fins que ja era massa tard i l’organització el començava a fer xantatge per no difondre unes imatges comprometedores que podien portar-los a ser acusats d’abusos sexuals a menors. El cas del valencià Francis Montesinos, l’assalt violent del qual al seu domicili de Llíria l’octubre de l’any passat va posar el focus mediàtic en aquesta trama que s’ha saldat de moment amb la detenció de sis persones, entre ells el mateix modista, en la seva doble condició de víctima i investigat.

Les investigacions de la Guàrdia Civil, remeses al seu dia al Jutjat d’Instrucció número cinc de Llíria, situaven el ‘monjo vident’, de 50 anys, com a presumpte capitost de l’organització d’extorsionadors junt amb un dels menors detinguts. El sospitós, que actuava a tall de captador de les víctimes movent-se en el seu entorn, guanyant-se la seva confiança per després portar els menors a les seves cases, es troba en recerca i captura per aquests fets. 

El perruquer Tono Sanmartín, una altra de les víctimes, va acudir ahir a declarar a la Fiscalia de Menors

Una altra de les víctimes de la trama, que només figura com a afectada perquè no es va arribar a produir cap trobada amb els menors, és el conegut perruquer Tono Sanmartín, que va acudir ahir a declarar davant la Fiscalia de Menors de València, ja que dos dels arrestats eren menors d’edat quan es van produir les extorsions.

Notícies relacionades

Tono Sanmartín va negar a la seva sortida dels jutjats haver pagat diners a l’esmentada xarxa, tot i que sí que va admetre que van intentar extorsionar-lo, però que finalment ell no va accedir. «A mi ni m’agraden els menors ni la gent jove», va remarcar el perruquer valencià, que va explicar la manera d’actuar de l’esmentada xarxa. Són gent que es dedica a extorsionar persones que són «un poquet populars socialment». «Aquests et demanen la lluna», va apuntar sense donar quantitats. Tot i que de les investigacions es desprèn que la trama va arribar a exigir fins a mig milió d’euros a algunes de les seves víctimes, però solien rebaixar les seves pretensions econòmiques per garantir així part del pagament. En cas de Francis Montesinos van arribar a rebaixar fins als 10.000 euros veient que el modista es negava a pagar per evitar que difonguessin el vídeo en què apareix amb un menor.

Sobre la persona que actuava com a intermediari, Tono Sanmartín el descriu com «un personatge que es va introduir dins de la societat valenciana» i que una vegada que va ser acollit en aquest entorn «aquest subjecte» es dedicava a captar les seves víctimes.