Assassinat

Una mare i el seu fill segresten, torturen i maten un jove de 18 anys a Alacant

La víctima va ser torturada durant 15 hores i va morir a l’Hospital després que els arrestats truquessin a una ambulància dient que se l’havien trobat així

Una mare i el seu fill segresten, torturen i maten un jove de 18 anys a Alacant
9
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional han detingut dues persones pel segrest i mort d’un jove de nacionalitat algeriana a Alacant, segons ha informat la Comissaria Provincial. Els arrestats són mare i fill, de 81 i 40 anys respectivament, els que haurien torturat la víctima durant més de 15 hores mentre enviaven imatges a la família a través de les xarxes socials per intentar que paguessin un rescat de 30.000 euros. La investigació apunta que el presumpte homicida mantenia una disputa amb la víctima amb un deute i l’hauria colpejat brutalment al cap durant una discussió. Les ferides van ser fatals, però no li van causar la mort immediata. Segons la Policia, mentre agonitzava, els presumptes segrestadors van estar sotmetent a més tortures i vexacions la víctima malferida amb l’objectiu d’obtenir imatges amb què extorsionar la família. Tot i que en un moment donat, va ser la dona la que va acabar trucant a una ambulància. Els dos sospitosos van dir que s’havien trobat la víctima així quan van arribar a la casa. Finalment aquest va morir a les 24 hores d’ingressar a l’Hospital General a causa de la gravetat de les ferides.

La investigació policial va concloure que els autors de la mort violenta van ser una dona de 81 anys i el seu fill de 40. Se’ls considera com a presumptes autors de l’assassinat d’un home de 18 anys que van segrestar i van torturar durant quinze hores, encruelint-se amb ell fins a deixar-lo pràcticament sense vida. La víctima va ingressar a l’Hospital en estat crític. Segons la Comissaria, el possible mòbil dels fets hauria sigut extorsionar la família del mort, als que van enviar fotos i vídeos del seu familiar mentre el torturaven, exigint-los un pagament de 30.000 euros a canvi de deixar-lo anar.

El macabre succés es va produir dijous 7 de setembre, tot i que va poder ser aclarit en temps rècord, gràcies a la coordinació policial entre les seves diferents unitats de servei a la ciutat i la ràpida posada en funcionament dels protocols establerts en matèria de delictes violents, ha destacat la Comissaria.

La investigació, culminada en escassos dos dies, va ser desenvolupada i coordinada estretament pel Grup d’Homicidis de l’UDEV i el Grup Primer de Crim Organitzat, els dos incardinats dins de la Brigada Provincial de Policia Judicial d’Alacant, que han comptat amb la col·laboració dels Grups Operatius de Resposta de la Comissaria d’Alacant Centre i de la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana d’Alacant.

Dues investigacions paral·leles

Dues investigacions paral·leles amb els mateixos actors van ser iniciades el mateix dia, el 7 de setembre, per la Policia Nacional. D’una banda, a mig matí del dia dels fets, s’havia rebut una comunicació des del consolat d’Algèria on es feia referència a un possible segrest d’un ciutadà algerià resident a la ciutat.

Tals fets havien sigut posats en coneixement del Consolat Algerià per familiars de la presumpta víctima residents a l’estranger, els que havien rebut vídeos i fotos a través d’una xarxa social del seu familiar en lamentables condicions, com a eina de pressió per aconseguir un rescat. En aquestes fotos, la víctima apareixia estesa a terra de cúbit supí, amb la cara tapada amb un pal de fregar, sagnant i molt magolat. El rescat exigit pel seu capturador per deixar-lo anar era de 30.000 euros.

Els investigadors de Policia Judicial, van iniciar les seves indagacions amb la premissa de localitzar el possible domicili de la víctima per comprovar el seu estat i certificar la veracitat dels fets, ja que en el comunicat no es disposava de cap dada relativa al seu domicili.  

Paral·lelament, ja avançada la tarda del mateix dia, una dotació policial, va ser requerida a un domicili on un equip d’assistència sanitària SAMUR, estava atenent un home que estava en un domicili sagnant abundantment i que tenia diversos talls al llarg de tot el cos, presumiblement provocats per una tercera persona. Quan els agents van arribar i van observar l’escenari, immediatament van detectar la possible comissió d’un delicte de naturalesa extremadament violenta.

A la casa, hi havia un home estès al terra de cúbit supí, inconscient i greument ferit amb laceracions de talls i visibles contusions per tot el cos, i que era assistit pels serveis mèdics. Al costat d’ells, hi havia dues persones més, una dona i el seu fill, que van manifestar ser coneguts de la víctima i que se l’havien trobat en aquest estat i que havien trucat als serveis sanitaris.

Segons les primeres manifestacions recollides pels agents a l’home allà present, aquest els va explicar que la seva mare i ell estaven de vacances a Alacant residint en una altra vivenda. Quant als fets, va manifestar que el seu amic, la víctima, juntament amb cinc individus més, li havien robat el dia anterior els seus diners i altres pertinences i que, després d’haver-les-hi reclamat, el seu amic li va trucar per telèfon la matinada del dia dels fets per tornar-les-hi. 

No obstant, va continuar relatant, el seu amic es trobava al lloc amb uns altres dos homes desconeguts per a ell i no va aconseguir recuperar-les, va marxar d’allà i va deixar la víctima amb aquests dos homes. Fins i tot va aportar la filiació d’una persona a qui incriminava com a possible autor dels fets. Finalment, va dir que a la tarda va anar amb la seva mare al domicili i van trobar el seu amic estirat a terra i ferit, per la qual cosa van trucar als serveis sanitaris. Atès el succés, quan els agents van donar compte d’això a la Brigada de Policia Judicial, es va activar el protocol de delictes violents.

Connexió entre les dues investigacions

Mentre que els agents acabaven d’obtenir les dades i compareixien a les dependències policials, dos coneguts de la víctima, desconeixedors del seu estat, es van personar a la Comissaria per alertar la Policia que havien vist en el perfil obert que un amic seu tenia en una xarxa social, fotos d’aquest ajagut al terra del seu pis, despullat i amb un pal de fregar a la cara. Els denunciants pensaven que el tenien segrestat, sospitant del seu company de pis, un home la descripció del qual coincidia en característiques físiques amb l’individu que hi havia a la vivenda junt amb la víctima.

D’aquesta manera, va ser com es va creuar la investigació que els dos grups de Policia Judicial havien iniciat i es va establir la connexió entre els dos fets, ordenant-se la detenció del sospitós.

Diverses dotacions policials van arribar a l’escenari dels fets just en el moment en què la mare del sospitós estava netejant la sang del terra amb un pal de fregar, suposadament per fer desaparèixer qualsevol vestigi possible que els pogués incriminar a ella i al seu fill. Aquest últim no es trobava a la vivenda en aquells moments.

Per aquesta raó i altres indicis amb què comptaven els investigadors, la dona va ser detinguda i traslladada a dependències policials, començant en aquell instant la recerca del seu fill, que va ser localitzat i detingut una hora després. La vivenda des d’aquell moment va ser rigorosament custodiada per la Policia Nacional fins a l’arribada dels investigadors amb la comissió judicial per a la pràctica de la inspecció ocular.

Inspecció ocular i indagacions

La Policia ha destacat que gràcies a la minuciosa inspecció ocular portada a terme al lloc del succés sota mandat judicial, es van obtenir indicis clars sobre la possible successió dels fets, confirmant-se totes les dades que manejaven els investigadors de Policia Judicial fins al moment.

Taques de sang per tota la vivenda i mobiliari, i fins i tot al matalàs de la víctima, al qual havien donat la volta intentat ocultar les restes de sang que tenia. Quant als vídeos i fotos que van enviar a la família, els agents van determinar que havien sigut fets al mateix lloc on va ser trobada la víctima. El pal de fregar amb què l’arrestada va ser sorpresa intentant netejar les restes de sang,era el mateix amb el que els presumptes segrestadors li van tapar la cara quan van fer la foto per exigir el rescat . Tot concordava amb la hipòtesi de treball establerta inicialment pels investigadors.

Un altre fet revelador, va ser la troballa de peces de roba que pertanyien a l’arrestat i que es veien clarament en els vídeos i fotos, així com la documentació de la víctima trencada i ocultada dins de la cisterna del bany, a més de la presumpta arma blanca que van utilitzar per torturar-lo.

Lesions mortals

El funest desenllaç va ser comunicat des de l’hospital a la Brigada de Policia Judicial la tarda de l’endemà a l’ingrés hospitalari de la víctima. Vint-i-quatre hores després aproximadament, la víctima moria a l’hospital a causa d’un dels cops que havia rebut al cap.

Segons va revelar l’autòpsia, un fort traumatisme provocat per un cop amb algun objecte contundent al cap va ser la causa de la mort i el motiu pel qual va ingressar pràcticament en mort cerebral. Aquesta greu lesió va produir a la víctima una hemorràgia cerebral i un edema, derivant en una fallada multiorgànica. Talls per tot el cos inclòs les plantes dels peus, el fetge afectat i un pneumotòrax, a més d’altres lesions de consideració era l’esquinçador balanç de l’estat en què va quedar el cos del mort.

La hipòtesi sobre la cronologia del succés

Els indicis, obtinguts pels agents abans que els arrestats eliminessin proves, juntament amb la presa de declaracions a testimonis rellevants per a la culminació de la investigació, va permetre als agents de Policia Judicial establir una hipòtesi concreta sobre com es van poder desenvolupar els fets. Segons les conclusions de la Policia, la víctima i l’arrestat feia dos dies que discutien sobre un possible robatori del primer al segon dels seus diners i documentació, a més de les claus del domicili on estava vivint amb la seva mare, diferent pel que sembla del lloc del crim. Testimonis van presenciar com en una ocasió, l’arrestat l’increpava en actitud violenta perquè els hi tornés, no obstant, la víctima no li donava importància al fet.

La matinada del dia dels fets, l’arrestat es va presentar a la vivenda de la víctima insistint a recuperar les seves pertinences, podent ser aquest el moment en què es va de produir una discussió que va concloure amb la víctima ferida i en mal estat, possiblement pel cop al cap que li va provocar la mort.

La Policia ha establert que, des d’aquell moment i durant les següents quinze hores, l’arrestat, presumiblement amb l’ajuda de la seva mare, va sotmetre la víctima a un constant i innecessari patiment, encruelint-se de tal manera que el van deixar pràcticament sense vida, manifestant un gran menyspreu a la intimitat i dignitat de la víctima, a l’haver exposat les imatges de la víctima en el perfil obert de la seva xarxa social, despullat i en un lamentable estat provocat per la tortura a què el van sotmetre, amb un pal de fregar tapant-li la cara.

Notícies relacionades

Finalment, mare i fill, possiblement al veure que la víctima no reaccionava i estava inconscient (estat en què el van trobar els sanitaris) van intentar ocultar els fets, trucant als serveis sanitaris i simulant que l’havien trobat en aquest estat.

Els arrestats, home de 40 anys i la seva mare de 81, tots dos de nacionalitat algeriana, van ser posats a disposició del jutjat de guàrdia d’Alacant, acusats dels delictes d’assassinat, segrest i delicte contra la intimitat, decretant-se l’immediat ingrés a presó provisional per a l’home mentre que la dona va ser posada en llibertat després de la seva compareixença al Jutjat.

Temes:

Alacant