Per fortes tempestes

El xoc del creuer contra el petrolier posa en risc el subministrament de combustible a tot Mallorca

La col·lisió entre els dos vaixells provoca que la instal·lació encarregada de rebre el carburant al Port de Palma s’hagi vist afectada en un 20%

Autoritat Portuària assegura que no hi haurà problemes de proveïment i estudia alternatives com una instal·lació provisional

El xoc del creuer contra el petrolier posa en risc el subministrament de combustible a tot Mallorca
1
Es llegeix en minuts

L’impacte que es va produir ahir entre el creuer Britannia i el petrolier Castillo de Arteaga al Port de Palma per les fortes tempestes també ha afectat el punt de subministrament de combustible que proveeix tot Mallorca. Així ho expliquen des d’Autoritat Portuària, que asseguren que la col·lisió contra el moll ha provocat que la instal·lació s’hagi vist afectada en un 20%.

No obstant, des de l’organisme asseguren que no hi haurà problemes de proveïment, ja que el 80% restant del moll està operatiu i estan estudiant alternatives per poder seguir amb total normalitat. En aquest sentit, una de les opcions plantejades és la creació d’una instal·lació provisional en un altre dels molls del Port de Palma fins que s’arregli la superfície feta malbé.

Una altra de les alternatives és que els petroliersque atraquin siguin més petits, podent fer servir així la part del moll que no ha patit danys. D’aquesta manera, Autoritat Portuària ha detallat que aquest matí han tingut una reunió per avaluar la situació i ara mateix estan estudiant les diferents opcions per posar solució al problema com més aviat millor.

El creuer continua a terra

Notícies relacionades

El creuer Britannia, que ahir va trencar amarres al Port de Palma i va impactar contra un petrolier a causa de les fortes ratxes de vent, ha suspès el seu itinerari i continuarà de moment a Mallorca. Així ho confirmen fonts de l’Autoritat Portuària, que expliquen que el vaixell interromp la ruta a l’espera que Capitania Marítima faci una valoració sobre els danys causats per l’accident.

El creuer Britannia, de 330 metres d’eslora i atracat en la segona alineació del moll de Ponent del port palmesà, va patir una ruptura de les amarres a conseqüència d’una ratxa de vent i el vaixell va quedar a l’expectativa. El vent va arrossegar el creuer fins a l’altre extrem de la dàrsena fins a col·lidir amb el petrolier Castillo de Arteaga, que es trobava atracat al pantalà de granels líquids.

Temes:

Accident