Declaracions

Daniel Sancho, a la comissaria: «Vull col·laborar en tot el que pugui»

Daniel Sancho, a la comissaria: «Vull col·laborar en tot el que pugui»

Agencias

2
Es llegeix en minuts
EFE

El jove espanyol Daniel Sancho, sospitós d’assassinar el cirurgià colombià Edwin Arrieta, ha assegurat aquest dilluns que vol «col·laborar en tot el que pugui», hores abans de ser posat sota disposició judicial.

Sancho, de 29 anys, ha fet aquestes declaracions des de la comissaria de Koh Phangan, illa on va tenir lloc el suposat assassinat, quan li han preguntat pel trasllat, previst per a avui, a la veïna Koh Samui, on un jutge decidirà si presenta o no càrrecs formals en contra seu.

En cas afirmatiu és molt probable que Sancho sigui ingressat a la presó fins al judici, ja que la possibilitat que quedi en llibertat sota fiança és baixa atesa la gravetat del cas.

Ben tractat

El noi ha insistit en la conversa que la policia tailandesa de Koh Phangan «l’està tractant molt bé» i ha revelat que els agents que el custodien el van portar a sopar a un restaurant de l’illa la vigília.

També ha assegurat que aleshores va poder parlar per telèfon amb la seva família i amics.

La família de Sancho, fill de l’actor espanyol Rodolfo Sancho, ha contractat un despatx particular perquè el defensi, segons van confirmar a Efe fonts pròximes al cas, tot i que de moment el segueix representat l’advocada d’ofici tailandesa.

L’advocat contractat pels espanyols podria començar des d’avui a representar-lo, una vegada Sancho sigui traslladat a Samui.

El cadàver d’Arrieta va ser desmembrat i les primeres restes, la pelvis i una cama dreta, van ser trobades a la turística Koh Phangan dijous i divendres, respectivament, segons l’informe policial, que detalla que l’extremitat va ser trobada en un abocador de l’illa.

La policia ha confirmat a Efe que el cap també ha sigut recuperat i que s’ha identificat que les restes del cadàver pertanyen a Arrieta, de 44 anys, un cirurgià plàstic oriünd de la població colombiana de Lorica, al departament de Córdoba (nord).

Tots dos s’havien conegut fa temps a través d’Instagram i es van trobar a Koh Phangan el 2 d’agost.

Segons l’informe policial, Sancho va arribar a Koh Phangan el 31 de juliol i l’1 d’agost va comprar ganivets i bosses d’escombraries negres i verdes en una botiga de l’illa.

Notícies relacionades

El mateix informe apunta que Arrieta no va arribar a l’illa fins dimecres, 2 d’agost, i que Sancho va anar a recollir-lo (al punt d’arribada del ferri des de Samui) aquell dia a les 15.05 hores.

Sancho va reportar dijous a la nit a la comissaria de Koh Phangan la desaparició del seu amic la matinada del 3 d’agost.