AIXÍ VA SER EL JUDICI

El fill de Rocío Carrasco la va perdonar, però el seu exmarit, Antonio David Flores, no: les claus de la sentència que la condemna

La filla de Rocío Jurado haurà de pagar una multa i abonar els 13.200 euros que deu per no pagar la pensió del seu fill

Se salva d’entrar a presó, gràcies al fet que el jove va retirar en el judici l’acusació contra ella

El fill de Rocío Carrasco la va perdonar, però el seu exmarit, Antonio David Flores, no: les claus de la sentència que la condemna
3
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +

Ja hi ha sentència en el procediment contra Rocío Carrasco per no pagar la pensió al seu fill. Com va avançar CASO ABIERTO aquest dimarts, el jutjat penal número 23 de Madrid considera acreditat que Carrasco no ha ingressat els 200 euros mensuals a què està obligada des del 2018 i l’ha condemnat a pagar una multa per un delicte d’impagament de pensions. No obstant, i malgrat que el seu fill, David Flores Carrasco, va arribar a demanar un any de presó per a ella, la filla de Rocío Flores evitarà trepitjar la presó.

Carrasco haurà de pagar els 13.200 euros que deu al seu fill, a més d’una multa de 900 euros. És la condemna més baixa possible prevista per a aquest delicte, que el Codi Penal castiga amb fins a un any de presó i entre sis i 24 mesos de multa. I una clau perquè Rocío Carrasco hagi evitat una pena més dura ha sigut el seu fill, segons la resolució.

«No té autonomia pròpia»

En el judici celebrat el passat 28 de juny, David Flores Carrasco va retirar l’acusació contra la seva mare. El jove, que pateix una discapacitat, va refusar declarar i va explicar a la sala que només volia rebre els diners que li corresponen per la pensió d’aliments que la seva mare li ha d’abonar. En conseqüència, el seu advocat va retirar la petició d’un any de presó per a ella. En aquesta línia, la mare va retirar també la proposta que declarés com a testimoni la seva altra filla, Rocío Flores.

Qui sí que va mantenir la seva acusació i es va adherir a la petició del fiscal, va ser l’exmarit de Rocío Carrasco, Antonio David Flores. Tot això malgrat que Carrasco va mirar d’expulsar-lo del procediment argumentant que no estava legitimat per exercir l’acusació contra ella pel que fa al seu fill.

Finalment, el jutge va rebutjar la seva petició i va permetre a l’exmarit de Carrasco continuar en el procés en benefici del seu fill, ja que Antonio David Flores és el «titular de la pàtria potestat prorrogada» del jove i tenint en compte que el noi «no té independència, ni autonomia pròpia», conclou el magistrat en la seva resolució.

«Vaig intentar pagar»

Carrasco va demanar que el judici fos obert, accessible per als periodistes, cosa que van rebutjar les parts. També el jutge, que va recordar que la víctima, el fill de Rocío Carrasco i Antonio David Flores, és una «persona vulnerable», i va decidir fer-lo a porta tancada per protegir la seva intimitat.

Carrasco va assegurar en la seva declaració que havia intentat pagar la pensió al seu fill, però la seva situació econòmica l’hi va impedir al tenir els comptes embargats per l’Agència Tributària: «Vaig intentar donar en pagament diversos béns per treure a subhasta i no es van poder executar. La meva voluntat ha sigut pagar les quantitats al seu fill».

Antonio David Flores va declarar davant el jutge que la seva exdona «ha obtingut diners suficients per abonar la quantitat al seu fill, viu en una urbanització a Valdeagua, que és de nivell alt, i figura en tres comptes (bancaris) amb una quantitat superior a 300.000 euros».

Notícies relacionades

Per contra, el seu exmarit, que com que el fiscal demanava que Carrasco fos condemnada a pagar 10.800 euros de multa, va declarar que la dona «ha obtingut diners suficients per pagar la quantitat pendent d’abonar al seu fill, viu en una urbanització a Valdeagua, que és de nivell alt, i figura en tres comptes (bancaris) amb una quantitat superior a 300.000 euros».

En aquest sentit, el jutge va donar la raó a Antonio David Flores: «Rocío Carrasco té coneixement en la seva obligació legal d’abonar la pensió d’aliments al seu fill i sense justificació no li ha entregat cap quantitat». El magistrat afegeix que Carrasco «té una solvència econòmica suficient per abonar la quantitat fixada en la sentència».