SENTÈNCIA

Un jutge condemna Rocío Carrasco per no pagar la pensió al seu fill

Haurà de pagar-li els 13.200 euros que li deu i una multa de 900 euros més, però es lliura d’entrar a la presó

Un jutge condemna Rocío Carrasco per no pagar la pensió al seu fill
2
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +

Rocío Carrasco és culpable. Així ho ha dictaminat el jutge Juan Antonio Toro, titular del número 23 del Penal de Madrid, en una sentència coneguda per CAS OBERT, canal d’investigació i successos de Prensa Ibérica. «He de condemnar i condemno Rocío Carrasco Mohedano com a autora responsable d’un delicte d’impagament de pensions» al seu fill David Flores Carrasco, diu la resolució judicial.

La sentència, que pot ser recorreguda davant l’Audiència Provincial de Madrid, va ser emesa el 31 de juliol. En aquesta, el jutge considera provat que Rocío Carrasco no ha pagat al seu fill els 200 euros mensuals a què està obligada des del gener del 2018 per una decisió del jutjat de Violència contra la Dona d’Alcobendas.

66 mensualitats

Per tant, el jutge condemna a Carrasco a pagar sis mesos de multa a una quota de cinc euros diaris (900 euros en total) i a indemnitzar el seu fill amb 13.200 euros més els interessos per tot el temps (66 mensualitats, cinc anys i mig) que no li ha pagat la pensió.

El jutge imposa a Carrasco la pena més baixa possible per a aquest delicte. El Codi Penal castiga amb entre sis i 24 mesos de multa i fins a un any de presó el delicte pel qual ha sigut condemnada la filla de Rocío Jurado. En el judici, celebrat el 28 de juny passat, el fiscal sol·licitava per a ella una multa molt més gran, de 10.800 euros, que la que se li ha imposat finalment.

Durant el judici, Rocío Carrasco va assegurar que havia intentat pagar al seu fill, però que tenia tots els seus béns embargats per l’Agència Tributària, una cosa que el jutge rebutja

Durant el judici, que Rocío Carrasco va demanar sense èxit que fos obert als periodistes, ella va assegurar que tenia embargats per l’Agència Tributària tots els seus béns i que havia mirat de pagar la pensió al seu fill però no havia pogut, una cosa que el jutge rebutja en la sentència.

Els fills es retiren

Notícies relacionades

L’acusació particular, que representava el fill, David Flores, es va retirar durant el judici. El jove, que pateix una discapacitat, va explicar a la sala que només volia rebre els diners que li corresponen, i el seu advocat va retirar la petició d’un any de presó per a Rocío Carrasco. En la vista oral també es va retirar la petició que declarés com a testimoni l’altra filla, Rocío Flores.

Carrasco va intentar que es rebutgés la legitimitat del seu exmarit, Antonio David Flores, per afegir-se a l’acusació contra ella, una cosa que també va descartar el magistrat. El jutge entén que Antonio David manté la pàtria potestat «prorrogada» sobre el seu fill, perquè, malgrat ser major d’edat, pateix una discapacitat. David Flores «no té independència ni autonomia pròpia», assenyala la sentència.