Sense rastre des del 4 de juny

En pijama d’hospital i sense documentació, es busca Miguel Ángel: aquest és l’últim vídeo on se’l veu després de desaparèixer

3
Es llegeix en minuts
Tamara Morillo

Es diu Miguel Ángel Santos, té 33 anys i ha desaparegut. L’alerta és màxima: va espantat pels carrers. Sense rumb, sense saber ben bé on ni per què. Des del 4 de juny ningú sap on és. Miguel Ángel havia acudit a l’Hospital Universitari Virgen de Valme (Sevilla) afligit d’un fort dolor al pit i ansietat. D’allà va fugir sense documentació, sense diners i amb la roba de l’hospital.

«Han passat 13 dies», lamenta la seva família a Cas Obert, el portal de successos i investigació de Prensa Ibérica, «i no hi ha res que ens condueixi cap a ell». L’última pista fiable l’aporta un vídeo gravat poques hores que desaparegués. Una dona el va veure entrant en un terreny de la seva propietat. El va convidar a sortir i, com que ell no contestava i se’l veia desorientat, la dona el va gravar amb el mòbil. Es tracta d’un solar a prop de l’hospital. Aquest vídeo, al qual ha tingut accés Cas Obert, és el que obre la notícia i, a més de les fotos, podria ser clau per a la seva localització. L’alerta és màxima: no es trobava bé. 

«Miguel Ángel apareix desorientat. Pel seu comportament no sembla ell... Però sí que ho és. Creiem que va entrar en aquest solar pensant-se que era casa seva. Se’l veu molt malament... Ell està malament, ell no és així... Però, sens dubte, el noi del vídeo és ell», lamenta la seva família. «La pobra dona es va posar nerviosa, espantada. És clar, estava en la seva propietat... i el va gravar».

Un dia abans: a l’hospital

«Des de feia uns dies Miguel Ángel no es trobava bé», explica Pablo, el seu oncle. Tres mesos abans havia deixat Sevilla i posat rumb a Eivissa per anar a treballar. «Va aconseguir feina com a pintor en un hotel a peu de platja, però als dos mesos va tornar. A l’illa va començar a trobar-se malament. Abans de tornar a Sevilla va acudir a Urgències a Eivissa.» Li van receptar una medicació per a l’ansietat.

«Divendres, dos dies abans d’escapar-se de l’hospital, el meu nebot va anar a veure a una amiga seva per demanar-li ajuda. Deia que l’estaven seguint per matar-lo». Por irracional, nervis. «Creiem que patia una mania persecutòria, tot i que no està diagnosticat ni havia tingut problemes com aquest abans. Va començar a caminar mirant sempre cap enrere, amagant-se...».

El dissabte 3 de juny, els seus germans van decidir portar-lo a l’hospital. «Va quedar ingressat en observació i diumenge al matí, quan el van a veure cap a les vuit i mitja, Miguel Ángel ja no hi és».

La família ha rebut moltes trucades en què asseguren haver-ho vist a Còrdova, Benidorm, Grazalema... Però no s’ha pogut comprovar

Família i investigadors sol·liciten màxima difusió per ajudar en la seva recerca i localització. Es tracta d’una desaparició inquietant, de risc extrem, ja que és una persona vulnerable. «Des que va desaparèixer no s’ha pres la medicació».

Notícies relacionades

La seva foto es comparteix a les xarxes, l’alerta es difon com la pólvora i un batalló de gent, la seva gent, l’espera des de fa tretze dies. Hi ha hagut moltes trucades en què asseguren que l’han vist: «Grazalema, Còrdova, Benidorm... Però no s’ha pogut comprovar». La majoria el descriuen amb la roba d’hospital, tot i que algunes persones deien que s’havia canviat.  

Miguel Ángel Santos fa 1,70 metres, és de complexió normal, cabell arrissat –generalment porta un monyo–, barba i ulls verds. No està bé.