Vídeo | Així han detingut els Mossos un home que va intentar matar dos menors a Tarragona

  • Així actuen els carteristes al metro de Barcelona

  • Els Mossos multen un motorista que va tapar la seva matrícula 13 vegades per esquivar un radar al Vallès

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents dels Mossos de Tarragona van detenir, el 26 de maig, en aquesta mateixa ciutat, un home de 26 anys com a presumpte autor d’una doble temptativa d’homicidi. Simultàniament, també es va arrestar una dona i un home de 33 i 67 anys, respectivament, ella per un delicte contra la salut pública i ell per un delicte d’encobriment d’homicidi.

La investigació es va iniciar arran d’una baralla el 26 de febrer, al carrer de Vidal i Barraquer de Tarragona, on dos menors d’edat van resultar ferits de gravetat per arma blanca.

Els Mossos es van fer càrrec del cas i van poder aclarir com s’havien produït els fets. En un primer moment va tenir lloc una discussió entre les víctimes de l’agressió i un altre menor, amb el qual van lluitar i al qual li van provocar lesions lleus. Seguidament aquest va avisar per telèfon un altre home, que va arribar ràpidament al lloc amb un patinet i els va agredir amb un ganivet.

El 28 de febrer, els investigadors van detenir el menor que va avisar i va induir l’autor material de l’agressió. A més, també se li va atribuir un delicte de trencament de condemna, ja que aquest tenia en vigor una prohibició per portar armes. Per això, va passar a disposició de la Fiscalia de Menors de Tarragona, que va decretar el seu ingrés en un centre.

D’altra banda, el 3 de maig es va arrestar un segon menor relacionat amb el cas que va quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició davant la fiscalia.

Les gestions policials van permetre constatar una estreta relació personal entre la mare del primer menor detingut i el presumpte autor material de l’agressió, i per això l’havia encobert durant tot aquell temps. En aquest encobriment també hi va participar un familiar de la dona al facilitar-los una finca on amagar-se.

Drogues

De la investigació es desprèn que dos dels investigats formaven part d’un entramat criminal que captava joves, algun d’ells menors, per distribuir droga a tota la ciutat.

Per tot això, divendres passat es van fer dues entrades i indagacions simultànies a Tarragona per localitzar i detenir tres dels investigats.

A la primera entrada i indagació hi va participar el Grup Especial d’Intervenció (GEI) i es va arrestar el principal investigat i autor material de la doble temptativa d’homicidi. Al lloc també es va detenir un familiar seu per encobriment.

Així mateix, a l’interior de les casetes on vivien els dos individus es van intervenir dues armes de foc de l’estil de les carrabines, un puny americà, una navalla de més de 14 cm, unes manilles, droga diversa i documentació personal relacionada amb el cas.

Notícies relacionades

A la segona entrada i registre es va arrestar una dona, mare del primer menor detingut, que distribuïa droga des d’un immoble de la zona centre de Tarragona. En aquest sentit, dins del domicili es van decomissar tota mena de substàncies estupefaents, així com haixix, MDMA, LSD i diners en efectiu.

Els detinguts van passar dissabte a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona i el jutge va decretar l’ingrés a la presó de l’autor material de l’agressió i llibertat amb càrrecs per la resta.

Temes:

Tarragona