Tribunals

Els detinguts per ‘penjar’ un ninot de Vinícius queden en llibertat, però amb una ordre d’allunyament del Bernabéu i el Metropolitano

  • En llibertat els tres joves detinguts pels insults racistes a Vinícius a Mestalla

  • El Santiago Bernabéu defensa la seva estrella davant el racisme: «Vinícius som tots»

  • La decisió del Comitè de Competició d’anul·lar la targeta vermella a Vinícius causa perplexitat i indignació (menys en el Reial Madrid)

Els detinguts per ‘penjar’ un ninot de Vinícius queden en llibertat, però amb una ordre d’allunyament del Bernabéu i el Metropolitano
1
Es llegeix en minuts

La jutge de Madrid Concepción Jerez ha acordat la posada en llibertat provisional dels quatre ultres detinguts per penjar el mes de gener passat des de d’un pont de Madrid una nina inflable amb la samarreta i el nom de Vinícius Junior, el futbolista brasiler del Reial Madrid.

No obstant, i a petició de la Fiscalia, els investigats no podran aproximar-se ni comunicar-se amb el jugador, s’acorda una ordre d’allunyament de Valdebebas, on van passar els fets, i tampoc podran acotar-se a menys de 1.000 metres dels estadis Santiago Bernabéu i Cívitas Metropolitano, així com de tots i cada un dels estadis de La Liga durant la celebració de les competicions.

En concret, se’ls prohibeix l’aproximació a tots aquests recintes esportius des de quatre hores abans de l’inici del partit assenyalat per la competició fins a quatre hores després de la seva finalització.

No declarar

Notícies relacionades

La titular del Jutjat d’Instrucció número 26 ha adoptat aquestes decisions en funcions de guàrdia, i posteriorment s’ha inhibit en el d’Instrucció 28, que és el que va obrir les diligències quan van passar els fets. Durant la seva compareixença al jutjat, els quatre joves es van acollir al seu dret a no declarar, han informat fonts jurídiques.

Als quatre detinguts se’ls atribueix un delicte d’odi i un altre delicte contra la integritat moral, si bé aquesta qualificació és inicial i podria veure’s modificada segons es vagin practicant les corresponents diligències d’investigació en el marc de la instrucció judicial.