A Barcelona

Detinguts els lladres dels quals fugia el turista que va morir a la Litoral

  • Els investigadors consideren que els agressors no van llançar la víctima, sinó que va caure durant la fugida

  • Els Mossos busquen els lladres dels quals fugia el turista mort a la Ronda Litoral

Detinguts els lladres dels quals fugia el turista que va morir a la Litoral

Monica Tudela

3
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra han detingut els quatre lladres que perseguien el turista que va morir la matinada del 15 de març al precipitar-se a la Ronda Litoral de Barcelona. El jove de 25 anys procedent del Canadà era a la capital catalana de vacances amb dos amics. Quan faltaven pocs minuts per a les sis de la matinada, tots tres, que havien sortit de festa, van ser assaltats per un grup de lladres.

Durant la fugida es van separar. Al cap de pocs minuts, quan els dos amics van desfer el camí, a la recerca de la víctima, van descobrir que estava inconscient després de caure a la ronda des d’una altura de cinc metres. Els Mossos no han trobat cap indici que algú l’empenyés i consideren que la víctima va caure per la Litoral intentant fugir dels lladres però no perquè aquests l’empenyessin deliberadament.

Els agents de la Unitat de Investigació del districte de Sant Martí van prendre declaració als testimonis, van revisar les gravacions de càmeres pròximes i finalment han identificat els quatre lladres, que van robar el telèfon a la víctima. Aquest dimarts han sigut detinguts.

Entre els testimonis interrogats hi ha el conductor d’un camió que va haver d’esquivar-lo per no atropellar-lo quan estava estès a terra, dins del carril de circulació, i el taxi que circulava per darrere, els ocupants del qual van ser els primers que van socórrer el jove i també els que van desviar el trànsit per impedir que l’atropellessin la resta de vehicles. El jove va ser traslladat en ambulància a l’Hospital del Mar, on va morir hores més tard a causa de la gravetat de les lesions. EL PERIÓDICO va entrevistar el conductor del camió i els taxistes.

La versió dels taxistes

La Saray i el seu marit són taxistes. La matinada del 15 de març, quan faltaven cinc minuts per a les cinc, el seu marit l’acompanyava a buscar el seu taxi per començar la jornada laboral. A l’agafar la sortida 23 de la ronda, van veure que el camió del davant frenava de cop i que mirava d’esquivar alguna cosa. «Hem parat perquè hem vist que era un noi. Estava inconscient i tenia un cop al cap, però respirava», explicava Saray en declaracions a aquest diari. El seu marit es va quedar amb la víctima i ella va anar a frenar el trànsit per demanar als cotxes que circulessin enganxats a la paret esquerra. Van trucar al 112 i de seguida van arribar els dos amics de la víctima, uns dels quals parlava castellà.

«Estaven molt afectats, han intentat agafar-lo però els hem demanat que no el toquessin», va remarcar la Saray. Els amics van explicar a la Saray que aquella nit havien sortit de festa i que un grup de lladres va intentar robar-los i que es van posar a córrer, es van separar i no van veure com va caure.

La versió del camioner

Jonathan, conductor d’un camió que formava part del rodatge d’un anunci que s’anava a gravar al costat del lloc de l’accident, va agafar la sortida 23 just davant del taxi on anaven la Saray i el seu marit. Va assegurar a aquest diari que aquella matinada va veure un «cosa» al marge dret del carril. Va girar el volant de cop i després va frenar. Va veure llavors que era un home. El jove turista estava cap per amunt i tenia els peus sobre la vorada i el cos dins del carril

Notícies relacionades

«He trucat al 112 i després la policia m’ha preguntat si havia vist córrer algú. Però ja no hi havia ningú. Corria risc d’atropellament. L’havien abandonat. Si arriba a passar un cotxe que hagués anat més ràpid li hauria pogut passar per sobre tranquil·lament», va explicar llavors.

El jove va caure des d’una altura de cinc metres. Venia corrent del Parc del Poblenou i, durant la baralla, va acabar travessant el carrer Salvador Espriu, va superar la tanca d’un metre d’altura que exerceix de separador entre aquest carrer i el carril pel qual s’incorporen els vehicles que circulen per la ronda i es va precipitar contra el terra.

Temes:

Barcelona