Tribunals

Abusa de la seva fillola durant un any després de la seva comunió i arriba a mossegar-la a la boca a Múrcia

La víctima l’hi va explicar a la seva mare quan van veure juntes una notícia sobre l’agressió sexual a una menor i la petita va preguntar: «El que em fa el padrí, ¿què és?»

Abusa de la seva fillola durant un any després de la seva comunió i arriba a mossegar-la a la boca a Múrcia
2
Es llegeix en minuts

Un individu ha sigut condemnat a onze anys i mig de presó per un delicte continuat d’abús sexual amb prevalença. La víctima, una nena que tenia 9 anys en el moment en què van començar els atacs (ell en tenia 50). Quan surti de la presó, el subjecte, que indemnitzarà la menor amb 8.000 euros pels danys morals causats, estarà nou anys més en llibertat vigilada.

Els fets que ja tenen sentència es van allargar durant més d’un any, fins que la víctima l’hi va explicar a la seva mare. Totes dues van veure una notícia en què es parlava de la violació patida per una menor, la dona va dir a la seva filla que mai obrís la porta a desconeguts i la petita va respondre: «I el que em fa el padrí, ¿què és?» Va ser llavors quan la mare va tenir coneixement que la nena havia estat patint abusos per part de l’adult. L’endemà, va acudir a denunciar.

Va passar en un domicili del municipi de Múrcia, en el qual residien l’ara condemnat i la seva dona, els dos padrins de baptisme i primera comunió de la petita. Els abusos van començar poc després de rebre la nena aquest sagrament. La nena es quedava a la casa de tots dos i, quan l’home es quedava a soles amb ella, aprofitava per sotmetre-la a tocaments que van anar a més, malgrat que ella li demanava, fins i tot plorant, que parés. 

En el seu testimoni, la víctima va arribar a detallar que, una vegada que ell va anar a besar-la als llavis, ella els va tancar amb força, però l’adult va arribar a mossegar-la.

Ell ho nega tot

El processat, per la seva banda, va assegurar que mai havia tocat la nena, que va qualificar de «noia rebel». De fet, va declarar que ella havia amenaçat els seus pares de no prendre la comunió si els seus padrins eren d’altres: el volia a ell i la seva dona, va remarcar.

A l’hora de dictar sentència, l’Audiència Provincial de Múrcia es recolza en la declaració de la nena, la qual considera creïble

«La menor relata abusos sexuals per part del seu padrí, narrant cinc esdeveniments des d’un dia que es queda a dormir a casa seva després d’haver-lo elegit com a padrí, fins a una ocasió al març, consistents en tocaments de pit, vaginals, petons, mossegades a la boca, sexe oral vaginal i introducció digital a vagina; com s’explica en l’anàlisi de la validesa, no s’aprecien motivacions o pressions per declarar en fals ni altres característiques o inconsistències significatives que afectin la validesa del testimoni aportat per la menor», precisa la sentència.

Notícies relacionades

El tribunal també fa al·lusió «a la prova psicològica administrada, Sistema d’Avaluació de Nens i Adolescents (SENA)», en virtut de la qual «la menor mostra puntuacions significatives en simptomatologia posttraumàtica, i aquesta és consistent amb els supòsits fets narrats d’abús sexual infantil».

El subjecte no podrà acostar-se a ella durant una dècada.