Els seus antecedents

Qui és Valentín Moreno, l’assassí de la Vila Olímpica mort d’un tret a Sant Adrià

Qui és Valentín Moreno, l’assassí de la Vila Olímpica mort d’un tret a Sant Adrià
2
Es llegeix en minuts

Valentín Moreno Gómez, de 39 anys i conegut pel crim de la Vila Olímpica l’1 d’abril del 2000 ha mort després de rebre un tret al cap aquesta passada matinada. Valentín es va forjar una gran quantitat d’enemics, ja sigui per ser el responsable d’un assassinat o per agressions tant físiques com verbals, i de moment no s’ha descobert qui ha sigut el responsable del seu assassinat.

L’assassí de la Vila Olímpica el 2000

L’1 d’abril del 2000, hores abans de complir la majoria d’edat, el Valentín juntament amb sis persones més van acabar amb la vida de Carlos Javier Robledo Peña, de 22 anys, a la Vila Olímpica, a Barcelona. Va ser llavors quan l’acusat es va enfrontar per primera vegada a la justícia, tot i que no seria l’última. Quan es va cometre l’homicidi Moreno encara era menor, és per això que se li va aplicar la justícia juvenil. El jutge que el condemnava li va imposar 12 anys d’internament en un centre de menors i, finalment l’Audiència de Barcelona l’hi va rebaixar a vuit anys més tres de llibertat vigilada.

Agressions de l’equip Bada Bing el 2009

Moreno portava uns mesos en règim obert (només anava a la presó a sopar i a dormir) quan va ser acusat una segona vegada, aquesta per agressions racistes durant un partit de futbol. El 2009, Valentín Moreno formava part d’un equip de futbol de Tercera Territorial a Barcelona anomenat Bada Bing que segons fonts en aquell moment «no són boixos ni res; no els agrada el futbol, només van a fer-la grossa». Pel que sembla, Bada Bing amenaçava de mort molts jugadors d’equips contraris amb comentaris com: «Et tallaré el cap i el posaré en un sobre per enviar-lo al teu país» o «et mataré i m’és igual anar a la presó». Tot i que, no es va reaccionar fins que el Valentín juntament amb el germà Israel Moreno i el seu amic Carlos Raya González van clavar una pallissa a Camilo S., esportista del Rosario Central de Catalunya.

Va ser llavors quan Moreno va ser condemnat, juntament amb dos més, a sis anys de presó tenint en compte: el delicte de lesions, les expressions amenaçadores dels tres individus i que una noia que estava fent fotos també va ser agredida.

A cops en un hospital el 2017

Notícies relacionades

Una de les últimes agressions de Moreno conegudes va ser el 2017 quan a urgències de l’Hospital del Mar es va emprendre a cops contra alguns dels treballadors del centre mèdic perquè no el deixaven accedir a la zona on es trobava el seu pare ingressat. Es van necessitar mitja dotzena de vigilants i treballadors per retenir-lo i alguns van sortir lleument ferits. Finalment, els Mossos d’Esquadra el van detenir.

Tret al cap el 2021

La passada matinada del 19 de novembre del 2021, Valentín Moreno va ser agredit mortalment amb un tret al cap a Sant Adrià del Besòs. Els Mossos han activat als seus investigadors per descobrir què ha ocorregut i per mirar de descobrir el responsable dels fets.