Accident de trànsit

Tragèdia a la carretera: una família sencera destruïda i mor el germà del dissenyador Javier Mariscal

La dona morta és Inés Bellido, directora de Projectes especials de la Cambra de Comerç de Saragossa | Estava embarassada de cinc mesos | El conductor de l’altre vehicle era Santiago Errando Mariscal i feia dos anys que vivia a Cervera de la Cañada

Tragèdia a la carretera: una família sencera destruïda i mor el germà del dissenyador Javier Mariscal
3
Es llegeix en minuts

A mesura que passen les hores es filtren més detalls del drama desencadenat divendres a la nit a la carretera nacional N-234, a l’altura de la localitat saragossana de Torralba de Ribota, molt a prop de Calatayud. Quatre persones van morir en un brutal xoc frontal de dos vehicles en el punt quilòmetre 267,00. Els dos cotxes van cremar després de l’impacte.

En un hi viatjava el matrimoni format per Inés Bellido Octavio, directora de Projectes especials de la Cambra de Comerç de Saragossa, i el seu marit Tomás Aróstegui, professor a l’escola Montearagón. Els acompanyava el petit Enrique, que al març hauria fet 3 anys. Es dona la circumstància, a més, que Inés Bellido estava embarassada de cinc mesos d’una nena que pel que sembla volien posar-li de nom Pepa.

En l’altre turisme, qui estava al volant era un home d’«uns 60 anys» establert fa «només dos anys» al municipi de Cervera de la Cañada, però que era natural de València i que hi va arribar procedent de Madrid, segons ha explicat a aquest diari l’alcalde del municipi saragossà, Pascual Royo. La Guàrdia Civil només n’havia facilitat les inicials, S. E. M., darrere de les quals hi ha una cara coneguda al món de la cultura: Santiago Errando Mariscal, germà del famós dissenyador valencià Javier Mariscal, que va ser qui va dissenyar la mascota dels Jocs Olímpics de Barcelona, el Cobi, i que va posar el seu germà com a director del famós Estudi Mariscal.

Santiago Errando era un gestor cultural que també havia estat al capdavant de la Fundació Palo Alto però que no se sabia gaire bé quin projecte o motivació l’havia atret a aquest petit poble de l’Aragó. Segons l’alcalde de Cervera, pel que sembla tenia un familiar directe, «una neboda», que viu a la localitat pròxima de Torralba de Ribota. Els dos pobles estan ubicats molt a prop entre ells i del lloc on es va produir el fatal sinistre, a l’N-234, a només nou quilòmetres de Calatayud

El drama ha esquitxat de ple el Partit Popular de l’Aragó, del qual Inés Bellido era afiliada i molt coneguda ja des de la seva implicació a les Noves Generacions. Mai ha exercit un càrrec orgànic, però sempre ha sigut molt activa, fins al punt de quedar inclosa en diverses llistes electorals en el passat. Bellido havia treballat en el passat a l’assessoria jurídica de les Corts de l’Aragó.

Fa només unes setmanes va participar en l’acte públic de presentació del nou carrer Delicias de Saragossa en qualitat de responsable de la Cambra de Comerç.

Notícies relacionades

Moltes veus de la formació que presideix Jorge Azcón s’han fet ressò les últimes hores de la tragèdia i han expressat les seves condolences a les xarxes socials.

També la portaveu socialista a l’Ajuntament de Saragossa, Lola Ranera, i la Cambra de Comerç de Saragossa han mostrat la seva pena a Twitter.