BANDES LLATINES

El crit de l’assassí abans de matar el jove de 15 anys a Madrid: «Fuck 7»

La Policia busca un jove membre de la banda dels DDP, que utilitzen aquest crit de guerra abans d’atacar la banda rival dels Trinitarios

El crit de l’assassí abans de matar el jove de 15 anys a Madrid: «Fuck 7»
2
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +

«Fuck 7» o «Fuck de siete». Va ser el que va cridar el jove assassí abans de disparar amb la seva pistola contra William, un xaval de 15 anys i un amic seu de 21, diumenge a la nit al barri de Villaverde (Madrid). Així ho van sentir diversos testimonis de l’assassinat, segons ha sabut CAS OBERT, el canal d’investigació i successos de Prensa Ibérica.

Set és el número simbòlic de la banda dels Trinitarios. ‘Fuck siete’ o ‘Fuck de siete’ és un dels crits de guerra dels integrants de la banda rival, els DDP, quan ataquen els seus enemics. El jove assassinat, de fet, tenia «apunts» que el vinculaven amb els Trinitarios, el mateix que diverses persones que l’acompanyaven quan va ser atacat.

La Policia mira de localitzar l’assassí, un home jove, possiblement menor d’edat, que anava encaputxat i amb mascareta negra, jaqueta negra i sabatilles d’esport vermelles, el color favorit dels Dominican Don’t Play. Després de disparar al William i un amic, que va mirar de defensar-lo, va sortir fugint cap a la boca de metro de San Cristóbal.

És el cinquè assassinat comès a Madrid aquest any vinculat a la guerra entre les dues principals bandes llatines que lluiten pel territori en diferents barris de la capital d’Espanya. Tres d’aquests assassinats es van cometre al barri de Villaverde, els parcs, camps de bàsquet i pisos abandonats del qual són lloc de disputa entre les dues bandes. «Les seves mares viuen allà i ells es troben gairebé cada dia», expliquen fonts policials.

És el primer crim vinculat directament a bandes llatines que es comet amb una arma de foc, una cosa que preocupa els investigadors. Els anteriors havien sigut amb matxets i ganivets.

Notícies relacionades

Els dos grups rivals van néixer a la República Dominicana, però el 90 per cent dels seus integrants ja tenen nacionalitat espanyola. Molts són fills i fins i tot nets d’immigrants que van arribar a Espanya buscant una vida millor. L’edat mitjana dels integrants de les bandes espanyols ja ha baixat fins als 13 o 14 anys. El més jove dels detinguts a Madrid el 2022 té només 11 anys.

Des del final de la pandèmia, els dos grups es busquen, es reconeixen i es desafien al carrer, però també a les xarxes socials. Els DDP utilitzen el número 3 i el color vermell; els Trinitarios, el número 7 i el color verd.