Tragèdia

Un conductor ebri atropella i mata tres vianants a Castelló

Un jove espanyol de 24 anys ha sigut detingut

2
Es llegeix en minuts
Teresa Domínguez

Tragèdia a Castelló, on un conductor ebri ha matat aquest divendres a la tarda tres vianants en un atropellament múltiple ocorregut a l’avinguda d’Alcora.

L’accident ha tingut lloc a les 18.00 hores a l’altura del número 112, al costat d’un estanc i una botiga de costura i davant el popular restaurant Hermanos Zafón. Les circumstàncies de l’accident estan sent investigades per la policia local de la capital de la Plana, tot i que segons les primeres hipòtesis el conductor circulava a gran velocitat, ha perdut el control del turisme i ha pujat a la vorera, on ha atropellat mortalment les tres víctimes.

Les víctimes són un home de 63 anys amb les inicials A.G.C., i dues dones, F.C.M. de 70 i C.A.S. de 79.

Detingut al crit d’«assassí»

El conductor que ha provocat la tragèdia, un jove espanyol de 24 anys, ha donat positiu en el control d’alcoholèmia i ha sigut detingut. Agents municipals l’han pujat a un cotxe patrulla entre aplaudiments de la gent per als efectius i crits d’«assassí» per a l’autor del brutal atropellament. Tal com han confirmat a El Periódico Mediterráneo, del grup Prensa Ibérica, fonts solvents, el copilot ha resultat ferit de gravetat.

Pel que sembla el detingut hauria fet un parell de cops de volant abans d’atropellar les víctimes, que han perdut la vida a l’acte. El cotxe ha quedat sobre la vorera, amb greus danys per tota la carrosseria, davant el portal del número 112.

«Mama, ¿què t’han fet?»

Precisament, en aquest portal 112 vivia una de les víctimes mortals. El seu fill, totalment destrossat, arribava entre crits al lloc de l’accident i s’enfonsava al costat del cotxe de l’autor de l’atropellament. «Mama, mama... ¿què t’han fet?», plorava, desesperat, mentre els policies l’aguantaven i intentaven consolar-lo. El familiar ha hagut de ser atès pels serveis sanitaris desplaçats al lloc dels fets.

Desenes de testimonis

Personal de l’autoescola pròxima al punt de l’accident s’ha presentat instants després al restaurant Hermanos Zafón demanant urgentment que algú truqués a la policia. L’extrema gravetat dels fets s’intuïa des del primer moment i desenes de veïns i comerciants s’han mobilitzat per contactar amb els equips d’emergències.

Notícies relacionades

Tota l’avinguda d’Alcora ha quedat tallada en els dos sentits perquè les ambulàncies, els bombers i la policia local i la nacional poguessin fer la seva feina en el lloc dels fets. Dues ambulàncies de Suport Vital Avançat (SVA) i d’altres de Suport Vital Bàsic (SVB), amb dos equips sanitaris del Servei d’Atenció Mèdica Urgent (SAMU) han atès els ferits.

Fins al lloc s’ha desplaçat el regidor de l’Ajuntament de Castelló José Luis López, que ha seguit de prop les primeres actuacions policials.