Investigació

La jutge veu indicis que el nòvio de Dana Leonte la va matar i va ocultar-ne els ossos

Segons les indagacions, hauria ocultat presumptament el cos, al trobar-se restes òssies en diferents zones, per la qual cosa la magistrada considera que no procedeix al sobreseïment sol·licitat per la defensa de l’investigat

La jutge veu indicis que el nòvio de Dana Leonte la va matar i va ocultar-ne els ossos
2
Es llegeix en minuts

La instructora del procediment que se segueix contra el nòvio de Dana Leonte, investigat arran de la desaparició de la seva parella a Arenas (Màlaga) el 12 de juny del 2019, considera que existeixen indicis que va poder matar-la després de colpejar-la amb un pal i després amagar les seves restes òssies.

La jutge ha ordenat continuar el procediment penal contra l’investigat i ha acordat la pràctica d’una sèrie de diligències d’investigació, segons la interlocutòria, a la qual ha tingut accés EFE.

«Existeixen indicis de la possible comissió dels delictes dels quals s’ha concretat la imputació, homicidi o assassinat», que es determinarà amb més precisió una vegada complimentades una sèrie de diligències d’investigació, afirma la magistrada en la seva resolució judicial.

La instructora indica que segons s’extreu de les diligències ja practicades (anàlisis biològiques, declaracions testificals, estudi telefònic de repetidors i estudi lingüístic) «existeixen indicis que determinen que podria haver-la colpejat amb un pal i matar-la».

A més, segons les indagacions, hauria ocultat presumptament el cos, al trobar-se restes òssies en diferents zones, per la qual cosa la jutge considera que no procedeix al sobreseïment sol·licitat per la defensa de l’investigat.

Aquesta resolució judicial es produeix després que el 7 d’octubre passat el jutjat acordés una compareixença de l’investigat i les parts personades en el procediment per fixar els fets i concretar si faltava alguna prova per realitzar abans de donar trasllat per als escrits acusatoris i de defensa.

Entre les diligències que ha acordat que es practiquin hi ha un informe final de la Guàrdia Civil amb totes les proves pericials i les dades obtingudes, i que es ratifiqui per un segon pèrit els estudis realitzats sobre les restes òssies trobades i sobre la pericial lingüística dels missatges.

A més, s’acorda que tenint en compte l’informe d’autòpsia de les restes òssies trobades es conclogui si els ossos referents a la vèrtebra lumbar incompleta i un fragment de pelvis són de la víctima i que sigui ratificat per un altre forense.

Entre les diligències d’investigació que sol·licita la jutge també demana que s’oficiï la Reial Acadèmia de Química perquè informi si les restes relatives a sang humana que es troben en una superfície porosa poden ser eliminades amb lleixiu.

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Vélez-Málaga va acordar la incoació del procediment per al judici davant el Tribunal del Jurat el 5 de juliol passat.

El nòvio de Dana Leonte va ingressar a presó provisional el 28 de setembre del 2019, però el 30 de juny del 2020 va sortir en llibertat sota fiança de 8.000 euros.

Notícies relacionades

La Junta d’Andalusia va acordar al principi que la filla de Dana Leonte quedés en acolliment familiar amb el germà de l’investigat, però posteriorment el Jutjat de Primera Instància número 16 de Màlaga va ordenar entregar la menor a l’oncle matern perquè quedés sota la cura i en situació d’acolliment familiar.

Aquest extrem va ser confirmat posteriorment per l’Audiència Provincial de Màlaga, sentència que va ser ferma al ser inadmès el recurs de cassació presentat per menors davant el Tribunal Suprem.