Judici

Un home d’Astúries s’enfronta a cinc anys de presó per martiritzar la seva veïna amb la música alta

L’acusat, de 60 anys, va arribar a posar temporitzadors per activar els reproductors a diferents hores, fins i tot de nit i quan no hi era

Un home d’Astúries s’enfronta a cinc anys de presó per martiritzar la seva veïna amb la música alta
2
Es llegeix en minuts

Un asturià de 60 anys s’asseu aquest dijous a la banqueta per haver martiritzat la seva veïna amb la música alta durant anys i amb la intenció deliberada de molestar-la i robar-li el descans, uns fets que es van produir a la localitat de Belmonte de Miranda. Era tal la malvolença que sentia cap a la dona que va instal·lar temporitzadors perquè la música s’encengués fins i tot quan ell no era a la casa. La dona va arribar a desenvolupar ansietat i va agreujar les patologies que tenia.

El ministeri fiscal defensa que l’acusat, nascut el 1962, des d’almenys el mes de maig del 2014 i fins a l’actualitat, en reiterades ocasions i amb l’únic ànim de molestar i pertorbar el desenvolupament de la vida quotidiana de la seva veïna, va posar la música a gran volum, cosa que va arribar a retrunyir les parets de la casa. Filant molt prim amb la tortura, l’acusat feia servir temporitzadors –sempre segons el ministeri públic– perquè els reproductors s’accionessin a diferents hores, fins i tot nocturnes, sense que fos necessari que ell fos a la vivenda per fer-ho. No han transcendit els motius pels quals l’home va adoptar aquesta actitud tan insidiosa cap a la seva veïna.

Com a conseqüència de tots aquests anys de turment acústic, la dona va experimentar una reagudització de les patologies clíniques que presentava, així com un quadro d’ansietat, i és per això que va necessitar múltiples assistències mèdiques i medicació.

La fiscalia considera que els fets són constitutius d’un delicte continuat de coaccions, així com d’un delicte de lesions. I sol·licita que es condemni l’acusat, pel delicte de coaccions, a tres anys de presó, amb l’accessòria d’inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu durant el temps de la condemna, així com la prohibició d’aproximar-se a la víctima a menys de 400 metres, i de comunicar-s’hi, durant quatre anys.

Pel delicte de lesions, demana que es condemni l’acusat a una pena de dos anys de presó amb l’accessòria d’inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu durant el temps de la condemna, així com la prohibició d’aproximar-se a menys de 400 metres, i de comunicació amb la víctima, durant tres anys.

Notícies relacionades

En concepte de responsabilitat civil, el ministeri fiscal sol·licita que l’acusat indemnitzi la dona en la quantitat de 20.000 euros pels perjudicis i danys morals causats, més els interessos legals corresponents.

En aquest cas, el ministeri públic sol·licita un pena substancialment més alta que en altres casos de sorolls. El Suprem va ratificar fa poc una condemna de dos anys i nou mesos per a un hoteler que va martiritzar els seus veïns durant anys amb la música amplificada del seu local. Els veïns van arribar a emmalaltir pels sorolls constants en hores nocturnes.