També a Andorra

Punxades en discoteques: noves denúncies en almenys sis províncies

Mallorca, València, Castelló, Còrdova i Andorra estan investigant múltiples punxades que han tingut entre el cap de setmana passat i aquest dimecres

Punxades en discoteques: noves denúncies en almenys sis províncies

EPC

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

La nova via de submissió química que implica una punxada amb una xeringa, lamentablement, està anant en augment aquest estiu després de les múltiples denúncies per part de diverses joves. Així doncs, aquest dimecres s’han afegit diversos casos en almenys cinc províncies espanyoles i Andorra.

Mallorca, València, Castelló, Còrdova i Andorra estan investigant múltiples punxades que han tingut lloc entre el cap de setmana passat i aquest dimecres. La Policia Nacional està investigant un possible cas en una discoteca de la platja de Palma (Mallorca), i també múltiples punxades a les localitats de Xàtiva (València) i la Vall d’Uixó (Castelló). També s’han notificat punxades a la província de Còrdova, però en les tres denúncies s’ha descartat la submissió química relativa a la punxada.

En el cas de Palma de Mallorca, segons informen les fonts policials, la víctima de la punxada va ser un noi, que després va ser víctima d’un robatori al perdre el sentit.

Així mateix, la Guàrdia Civil està investigant sis possibles casos de punxades a dones en discoteques de les Balears, quatre a Eivissa i dos a Mallorca, tot i que no estan relacionats amb robatoris o violència sexual.

La majoria, sense submissió identificada

Després de la difusió d’aquests casos personals a les xarxes socials, la conscienciació d’avisar, posar una denúncia a la policia i anar a l’hospital són passos que s’estan adoptant per notificar tots els casos i identificar-los el més ràpid possible per la perillositat dels efectes i infeccions que es poden contraure. Però una de les curiositats amb què s’estan trobant els laboratoris és que o no saben determinar quin tipus de droga és, o descarten directament la submissió química.

Així doncs, les fonts policials de Palma han explicat que fins a l’existència d’una prova de laboratori es descarta, de moment, que es tracti de submissió química. També han sigut descartats quatre possibles casos que s’investigaven després de la celebració de la Feria de San Francisco al municipi cordovès de Lucena aquest cap de setmana.

També, a la Vall d’Uixó (Castelló) es va rebre una altra denúncia d’una jove pels mateixos fets i a la qual se li va practicar una analítica que va donar negatiu en substàncies tòxiques, han informat fonts de l’institut armat. Així mateix, en aquesta província s’han confirmat dues denúncies més, segons fonts consultades per Europa Press.

De moment, a la comissaria de policia de Xàtiva s’han interposat tres denúncies en què les joves asseguraven haver patit punxades amb substàncies químiques, segons ha pogut saber Europa Press. Aquests casos van tenir lloc el mateix dia, el 31 de juliol, en una discoteca de la zona de Xàtiva. Les noies no presentaven lesions ni símptomes d’agressió.

Així doncs, les nou punxades que es van notificar en el Reggaeton Beach Festival Santander, celebrat diumenge passat a la ciutat, han donat negatiu en submissió química, i per ara la Conselleria de Sanitat del Govern de Cantàbria no ha trobat «res» ni dades que indiquin que hi ha hagut «un problema seriós de drogues».

A Andorra

I aquesta via de submissió química ha arribat fins Andorra. Així doncs, la policia d’Andorra està investigant la denúncia d’una jove que aquest dimarts va patir una punxada mentre estava de festa i va ser atesa a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell d’Escaldes-Engordany.

Notícies relacionades

El portaveu del Govern d’Andorra i ministre de Finances, Enric Jover, ha explicat en roda de premsa aquest dimecres que la noia no va experimentar símptomes després de la punxada i que s’estan analitzant les mostres que se li van prendre a l’hospital, segons un comunicat de l’Executiu andorrà.

De fet, aquest dimecres el Govern andorrà ha fet públic un nou protocol sobre com actuar davant una sospita de punxada: les víctimes han de rebre ajuda «des del primer moment» i s’ha d’avisar la policia, que contactarà amb les urgències mèdiques.