Inconscient per un cigarro

Detingut un jove a Lloret de Mar per abusar sexualment d’una turista amb submissió química

L’arrestat ja va ser acusat de violació per una altra noia l’estiu de 2020, però va quedar-ne absolt

  • VÍDEO | Nit amb la Guàrdia Urbana de Barcelona: robatoris, intents de suïcidi, baralles i ‘botellons’

Detingut un jove a Lloret de Mar per abusar sexualment d’una turista amb submissió química
2
Es llegeix en minuts
ACN

Els Mossos d’Esquadra van detenir divendres un jove de 29 anys per haver abusat sexualment d’una turista a la platja Gran de Lloret de Mar (Selva) dimarts a la matinada. La policia investiga si per aconseguir sotmetre la voluntat de la víctima s’hauria valgut de la submissió química.

L’arrestat va sortir de la presó fa dues setmanes per un altre delicte: estava acusat d’haver violat una noia de 21 anys el juliol de 2020. En aquesta ocasió, la víctima va denunciar que l’havia perseguit pel carrer, també a Lloret, i que l’havia agredit sexualment en una zona enjardinada. El judici es va celebrar a principis de maig a l’Audiència de Girona, que el va absoldre dels càrrecs.

Un cigarro, possible via de la submissió química

Els fets de l’última detenció van ocórrer la matinada del dimarts 31 de maig, quan els joves van anar junts a la sorra poques hores després d’haver-se conegut. Allà, segons va relatar la turista, ell li va oferir un cigarret. Després de fumar-lo, la jove es va trobar malament. Només recorda que el noi va començar a fer-li tocaments i que ella li repetia que parés, però no li va fer cas. A partir de llavors, va perdre el coneixement i tot es va enfosquir. Fins que es va despertar mig despullada, sense la roba interior, a la sorra.

Els Mossos van portar la noia fins a l’hospital de Calella (Maresme) perquè, com marquen els protocols en aquests casos, els metges li fessin una exploració. Després, la turista va presentar una denúncia als jutjats.

Notícies relacionades

El jove detingut és un marroquí de 29 anys a qui, de moment, se l’acusa d’un delicte d’abusos sexual. La policia continua investigant els fets i està pendent de rebre els resultats de toxicologia per saber si el detingut va posar alguna substància al cigarret per anul·lar la voluntat de la víctima.

«Dubtes raonables» a l’altre judici

El judici per l’acusació de violació de 2020 es va celebrar a principis de maig a l’Audiència de Girona. El jove s’enfrontava a una condemna de fins a 12 anys de presó. Però el tribunal el va absoldre i també va ordenar que se l’alliberés. Feia gairebé dos anys que estava en presó preventiva. La sentència recollia que, tot i que el relat de la denunciant era «persistent», el tribunal tenia «dubtes raonables» que el jove hagués comès la violació. Entre d’altres, perquè la instrucció del cas va ometre elements clau.