TRASPINEDO (VALLADOLID)

L’altra dona en el crim d’Esther López

La Guàrdia Civil descobreix un altre ADN femení mesclat amb el de la víctima i el del sospitós. No descarta la participació de «terceres persones» en el trasllat del cadàver

L’altra dona en el crim d’Esther López
3
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +

Una dona sap alguna cosa sobre la mort d’Esther López, la noia que es va trobar morta en una cuneta pròxima a Traspinedo (Valladolid) el 5 de febrer. Així ho pensen els investigadors de la Guàrdia Civil i així ho revela l’anàlisi de l’ADN realitzada al laboratori central de Criminalística, segons ha sabut CAS OBERT, el canal d’investigació i successos de Prensa Ibérica.

Els investigadors havien rescatat l’ADN de l’interior del maleter del cotxe d’Óscar, amic de la família i principal investigat en el cas. Aquesta empremta genètica, a la goma del maleter, és molt important perquè estava mesclada amb la de dues persones més: una d’elles és Esther, la víctima; una altra és Óscar, el sospitós, i l’última corresponia a «un tercer», segons la jutge. Doncs bé, el tercer és tercera. Les anàlisis d’aquesta mostra de l’ADN han revelat que aquesta tercera persona és una dona.

Óscar no ha sabut explicar com va arribar fins a l’interior del maleter del seu cotxe l’empremta genètica d’Esther López, molt menys mesclada amb la seva i amb la d’una altra persona. La seva versió és que ell i Esther van sortir de festa amb un amic, Carolo, a qui tots dos van deixar a prop de casa seva i que, poc abans de les tres de la matinada, ella va baixar del seu cotxe i se’n va anar caminant. Ni Óscar, ni Carolo ni altres testimonis parlen de la participació de cap altra dona en aquella reunió nocturna.

Lleixiu o amoníac

El problema és que la mostra de l’ADN recuperada del maleter del seu cotxe presenta «un enorme estat de deteriorament», segons les fonts del cas consultades per CAS OBERT, que apunten la possibilitat que hagués sigut «sotmès a químics com ara lleixiu o amoníac». «El maleter d’un cotxe és un lloc ideal per buscar mostres biològiques perquè les conserva molt temps», remarquen les fonts consultades, «tot indica que aquí s’han utilitzat productes químics».

La Guàrdia Civil ja va descobrir que, l’endemà de la desaparició d’Esther López, el passat 13 de gener, Óscar va rentar el seu cotxe durant 17 minuts, segons la posició del seu telèfon mòbil i les imatges d’una càmera de seguretat pròxima.

Saliva humana

Al mateix maleter del cotxe d’Óscar la Guàrdia Civil hi va trobar també una mostra de saliva. Aquesta petita empremta biològica indicaria, segons els investigadors, que un cos va estar ajagut a la moqueta del maleter, però no ha pogut ser identificada, al no haver pogut extreure’s l’ADN d’ella.

Els experts de Criminalística de la Guàrdia Civil continuen treballant amb les gairebé 500 mostres recollides de la casa i el cotxe del sospitós, especialment amb les restes de sang trobades al sofà de la casa i la caseta de la piscina.

No va caure a la piscina

Notícies relacionades

Quant a la piscina, que era buida el dia de la mort d’Esther, s’ha comparat la pintura de les rajoles amb restes de pintura blava trobada al cos de la víctima, amb resultat negatiu, fet que descarta que la dona tingués un accident a la piscina de la casa del seu veí. «Aquesta possibilitat ha quedat tancada amb les anàlisis de laboratori», expliquen les fonts consultades.

Els informes de la Guàrdia Civil sí que deixen oberta la participació de terceres persones en la mort d’Esther o, almenys, en el trasllat del seu cos des del lloc on va ser atropellada fins a la cuneta on va ser trobada 23 dies després. La prova de l’ADN trobada al maleter obre la possibilitat que aquesta persona sigui una dona.