VIOLÈNCIA MASCLISTA

Apunyala la seva exnòvia per l’esquena a Cartagena al crit d’«et mataré»

Un policia va auxiliar la víctima i va estar pressionant la ferida fins que van arribar els sanitaris en ambulància

Apunyala la seva exnòvia per l’esquena a Cartagena al crit d’«et mataré»
2
Es llegeix en minuts

Es va trobar el seu ex pel carrer, ell va començar a insultar-la, ella li va contestar que la deixés en pau i, al mirar de marxar, va notar alguna cosa a l’esquena: ell li havia clavat un ganivet. Llavors va sentir que li costava respirar. Un policia la va auxiliar i va estar pressionant la ferida mentre arribava l’ajuda sanitària. Gràcies a ell, va salvar la vida.

Així ho recordava la víctima del brutal atac que va patir en un carrer de Cartagena, quan es va trobar un home amb el qual havia mantingut una relació sentimental. Aquest subjecte, un home de Cartagena que ara té 50 anys, es va abalançar sobre ella al crit d’«et mataré», li va clavar una navalla per l’esquena i la va causar una ferida incisiva al pneumotòrax dret, amb perforació d’un pulmó que l’hauria matat si no arriba a rebre assistència sanitària immediatament. 

L’individu, unn home de Cartagena de 50 anys, va confessar que es va abalançar contra la que va ser la seva parella amb una navalla a la mà i la va apunyalar

Així es llegeix en el relat de fets provats de la sentència de l’Audiència Provincial de Múrcia que condemna el subjecte per uns fets que es van esdevenir a l’estiu del 2020. Hores després de l’atac, l’home va ser detingut i, després de passar pel Jutjat de Violència sobre la Dona núm. 1 de Cartagena, en funcions de guàrdia, va ser enviat a presó preventiva. Ara, l’Audiència Provincial l’ha jutjat i l’ha sentenciat (els casos de violència masclista van a parar sempre a aquest tribunal) i l’home, que en el judici va confessar el que va fer, passarà set anys entre reixes per un delicte d’homicidi en grau de temptativa.

Afectat per les drogues

A l’hora de dictar sentència, l’Audiència té en compte que l’individu «presenta trastorns mentals i del comportament a causa de l’ús d’opiacis, que podrien afectar la seva capacitat volitiva i de judici, cosa que disminueix la seva imputabilitat per als fets en algun grau». Per tant, s’aplica l’atenuant de drogoaddicció, després de ratificar els forenses que van examinar el processat que el consum d’estupefaents havia fet efecte en ell.

La ràpida intervenció de l’agent va salvar la vida de la dona, que va patir la perforació d’un pulmó

En la vista, la víctima, afortunadament recuperada, va ratificar el seu relat i va recordar com va ser atacada aquella nit. Per certificar les seves paraules, l’informe de lesions narra que «van ser greus, afecten un òrgan vital i podrien haver sigut mortals de no rebre assistència mèdica urgent».

Notícies relacionades

L’Audiència, al condemnar l’individu, manifesta que «resulta indubtable la concurrència de l’ànim de matar». «Cal recordar que l’acció va ser espontània, ràpida i per l’esquena, sense que la víctima pogués ni tan sols apreciar l’existència del ganivet, que és una arma idònia per matar perquè afecta òrgans vitals. Es presenta, per tant, aquesta intencionalitat homicida amb què es va executar l’acció, com a mínim eventual», precisa la sentència.

A més de passar set anys a la presó, el tribunal condemna aquest home a indemnitzar la víctima amb 12.700 euros. Quan surti de la presó, passarà un lustre més en règim de llibertat vigilada i no podrà acostar-se a menys de 500 metres de l’exparella durant 16 anys.