Violència de gènere

Assassinada a ganivetades una dona de 30 anys per la seva parella a València

El presumpte autor d’aquest nou crim masclista, que ja està detingut, va intentar suïcidar-se divendres a la nit, però no va confessar el crim

Assassinada a ganivetades una dona de 30 anys per la seva parella a València

EFE/Kai Försterling

3
Es llegeix en minuts
Teresa Domínguez

Aquest matí una dona de 30 anys ha sigut trobada assassinada presumptament per la seva parella a causa de diverses ganivetades al domicili que compartien, al barri de l’Eixample, a València. El presumpte autor del crim ja està detingut després d’haver-se lesionat quan mirava d’escapar de l’edifici pel celobert, tot i que inicialment no va confessar l’assassinat, cosa que ha retardat en 24 hores la troballa del cos.

El cadàver de Cristina Blanch, de 30 anys, ha sigut trobat aquest matí per la seva mare i altres familiars, cap a les 9.30 hores, al seu domicili, al número 33 del carrer Comte d’Altea, en una de les zones de més poder adquisitiu de la ciutat. 

Una germana de la Cristina havia denunciat la seva desaparició a les quatre d’aquesta matinada en una comissaria de Madrid després que la noia no donés senyals de vida i no respongués a cap trucada des de divendres a la tarda.

Segons la informació a què ha tingut accés Levante-EMV, diari que pertany a aquest grup, Prensa Ibérica, no hi havia denúncies prèvies entre la parella, cosa que no indica que no hi hagués violència i maltractament abans de l’assassinat d’aquest matí. De fet, la major part de les víctimes de violència masclista assassinades no havien denunciat mai el seu agressor.

D’acord amb les primeres informacions, el presumpte assassí, Alberto L. H., de 35 anys, va ser trobat ferit lleu a les 9.00 hores d’ahir pels treballadors d’un restaurant italià contigu al portal. L’individu els va dir que havia intentat entrar a robar a la finca i que havia caigut al pati interior quan mirava d’escalar per les tuberies de desaigüe, per la qual cosa els empleats van alertar la Policia Nacional, que el va arrestar per robatori amb força i el va portar a un hospital.

Malgrat el que havia fet, no va dir una sola paraula de la Cristina. De fet, després de ser portat al complex policial de Sapadors com a detingut, se li va prendre declaració i el van deixar en llibertat, atesa la poca rellevància del delicte. No obstant, com que estava ferit, el van traslladar a l’hospital.

L’alarma ha saltat aquest matí, quan la mare de la Cristina va acudir al seu pis per veure si li passava alguna cosa, després que la seva germana en denunciés la desaparició. Va ser en el moment de trobar-la apunyalada quan la policia va lligar caps i va acudir a l’hospital, on continuava ingressat en observació el presumpte assassí masclista.

A partir d’aquell moment, se li van llegir els drets per un delicte d’assassinat en el marc d’un cas de violència de gènere, i ara està custodiat en aquest centre hospitalari, a l’espera que els metges li donin l’alta per portar-lo a un calabós.

Un cotxe patrulla de la Policia Nacional s’ha desplaçat al lloc i ha comprovat que la dona estava apunyalada i que no tenia pols. Tot i així, els agents han reclamat ajuda mèdica urgent, cosa que ha fet que el Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU) de Sanitat hagi desplaçat una ambulància del SAMU al lloc.

No obstant, l’equip mèdic només ha pogut certificar la mort de la jove, cosa que ha posat en marxa el protocol de crims masclistes, amb l’avís a la jutge de guàrdia de Violència sobre la Dona de València, així com a la fiscal i al forense.

Notícies relacionades

El grup d’Homicidis de la Policia Nacional ja s’ha fet càrrec de les investigacions i en aquest moment estan investigant a la zona, mentre la policia científica fa la inspecció ocular del domicili i del pati interior, a la recerca de les empremtes i petjades del presumpte assassí masclista.

Cristina Blanch, assassinada possiblement divendres a la matinada, es converteix en la quarta víctima mortal de la violència masclista aquest any al País Valencià.