Crim

Un home degolla la seva mare de 85 anys a València

La família denuncia que «la psiquiatra li havia tret la medicació al meu germà i no l’hi va voler tornar a receptar» – L’autor, que s’ha entregat a la Policia Nacional, patia esquizofrènia i havia tingut diversos brots en les últimes setmanes

Un home degolla la seva mare de 85 anys a València
2
Es llegeix en minuts

Un home ha matat aquesta tarda a ganivetades la seva mare en una vivenda del barri del Crist, a Aldaia. El parricida, Justino, de 57 anys, ha sigut detingut en minuts, ja que ha sigut ell mateix el que ha trucat al 112 per confessar que acabava de matar la seva mare amb un ganivet agafat de la cuina. La víctima, Angelita, de 85 anys, ha rebut diverses ganivetades i, a més, ha sigut degollada. Segons els primers esbrinaments al lloc dels fets, l’home, el més gran de tres germans tenia diagnosticada esquizofrènia des de la seva joventut i ha comès el crim sota la influència d’un brot psicòtic. La família ha mostrat la seva indignació perquè, segons ells, «la psiquiatra li va retirar la medicació i, malgrat que li havíem dit que cada vegada tenia més brots, no ha volgut tornar a receptar-li la injecció que li posaven».

Els fets han passat poc després de les 19.30 hores d’avui al domicili en el qual l’Angelita residia amb el seu fill. Ha sigut el mateix Justino que ha trucat al servei d’Emergències i ha explicat a l’operador que havia apunyalat la seva mare, després d’això va facilitar la seva adreça i es va asseure a esperar la Policia. Un cotxe patrulla de la comissaria de Policia Nacional de Xirivella s’ha dirigit immediatament al lloc i, després de confirmar que la dona era morta, ha detingut el fill, que ja ha sigut conduït a un hospital de València, a la unitat de Psiquiatria del qual es manté sota vigilància policial, fins que els metges estimin que està en condicions de respondre a les preguntes de la jutge o de la Policia.

Un agent de la Policia Nacional custodia el carrer, tancat amb un precinte policial. / José Manuel López

Emergències també va arribar a activar una ambulància del SAMU, però el metge tan sols va poder certificar que la dona havia mort per lesions letals infligides amb una arma blanca. En aquest moment, es troba a la vivenda la jutge d’Instrucció número 1 de Torrent, en funcions de guàrdia, i el forense de guàrdia, que ha confirmat que la mort s’ha produït per degollament.

Va amenaçar dos joves amb un ganivet

Tant la família com els veïns han denunciat que l’estat mental del Justino s’havia deteriorat de manera preocupant en les últimes setmanes, coincidint amb aquesta retirada de la medicació. De fet, fa tot just dues setmanes, els veïns van trucar a la Policia perquè havia amenaçat uns adolescents amb un ganivet, després d’acusar-los de fer soroll amb la moto al passar pel seu carrer. Segons aquests testimonis, «van venir de la Policia Local, però no se’l van emportar ni res».

A més, la Policia Científica està realitzant la inspecció ocular al pis per reunir les evidències d’aquest nou crim en l’àmbit familiar, inclosa la intervenció de l’arma homicida. Quan el forense i la Policia concloguin la seva feina, la jutge donarà l’ordre que el cadàver sigui traslladat a l’Institut de Medicina Legal, on se li practicarà l’autòpsia.

Notícies relacionades

També es troben al lloc agents del grup de Policia Judicial de la comissaria de Xirivella i del grup d’Homicidis de València, que han assumit la investigació.

Nombrosos veïns es mantenen expectants al carrer, que ha sigut tallat al trànsit per la Policia mentre es realitzen les primeres investigacions al lloc dels fets i es realitza l’aixecament del cadàver.