El 2017

Un any de presó per als acusats per la mort d’una nena en una piscina de Ripoll

  • Quatre monitores i el director de la instal·lació, acusats d’homicidi imprudent

Un any de presó per als acusats per la mort d’una nena en una piscina de Ripoll

ACN / Gemma Tubert

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Jutjat Penal número 5 de Girona ha condemnat a un any de presó les quatre monitores i el director de la piscina de Ripoll acusats d’homicidi imprudent per la mort de la nena de quatre anys el 19 de maig del 2017.

La menor, alumna d’educació infantil de l’escola pública Pirineu de Campdevànol (Ripollès), participava en un curset de natació amb 26 nens més de la seva classe.

Fiscalia, acusacions i defenses han arribat a un acord que ha evitat el judici. Els acusats han reconegut que la petita va morir ofegada perquè «van desatendre» les seves funcions. 

No hi haurà ingrés a la presó

Com cap d’ells té antecedents i, per tant, no hauran d’entrar a la presó. Tampoc els inhabilitaran per treballar com a monitors i socorristes ni per dirigir les instal·lacions esportives.

El pare de la petita ha remarcat que per a ells era molt important que els processats reconeguessin la negligència. A més, ha remarcat que ell no volia que els acusats haguessin de complir cap pena de presó.

Accident tràgic

«És una sentència ajustada a la realitat del que va passar i ens hem estalviat un judici que era molt dur per a tothom. Els pares han perdut una filla, i això és irremeiablement irreparable, però les persones acusades tampoc volien que passés això», ha afirmat l’advocat del pare de la nena, Carles Monguilod, que ha remarcat que la situació «és molt trista per a tothom». 

Notícies relacionades

L’advocat va explicar que la família volia que els tribunals «deixessin clar» que hi va haver una conducta negligent, i que això és el que s’ha aconseguit amb la conformitat. L’advocat de la mare, que també ha exercit l’acusació particular, Víctor Coch, afirma que la sentència plasma que va ser un «accident tràgic»: «Al final, valia més arribar a un acord per poder tancar el tema definitivament i intentar girar full».

Per la seva banda, l’advocat de la defensa de tres de les monitores, Francesc Jufresa, també ha destacat que celebrar el judici «hagués sigut un mal pitjor»: «Reconeixem tots que hi va haver una negligència; és una decisió judicial globalment satisfactòria, perquè ho ha passat malament tothom i era la millor manera d’acabar-ho».