Missiva des de la presó

Aquest és el text de la carta en què ‘el Prenda’ admet la violació de ‘La manada’

  • La carta que envia des de la presó a l’Audiència de Navarra expressa el seu «total penediment» per haver agredit sexualment la jove madrilenya

Aquest és el text de la carta en què ‘el Prenda’ admet la violació de ‘La manada’
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La van violar, ho van gravar i la van abandonar a la seva sort en un portal de Pamplona la nit de Sanfermín de 2016. Ho van fer en manada. Ell i els seus quatre amics. A més, José Ángel Prenda va enviar més tard un whatsapp als onze homes que integraven el grup de WhatsApp «Manada»: «Follant-nos una [noia] entre 5, puta passada de viatge». Des d’aleshores, durant cinc anys, ha acusat la víctima d’inventar-se l’agressió. Fins ara.

Acaba de canviar la seva versió. Ho ha fet des de la presó, a través d’una carta manuscrita a la qual ha accedit en exclusiva CASO ABIERTO, datada el 22 de juliol i que va enviar després a la Secció Segona de l’Audiència de Navarra. Per primera vegada, el líder de ‘La manada’ ha reconegut que va violar la jove madrilenya i demana perdó a la víctima.

Text íntegre de la carta:

«A la Il·lustríssima. SALA:

José Ángel Pieza Martínez, intern resident al mòdul de respecte número 11 del Centre Penitenciari Puerto III i les circumstàncies personals del qual ja consten a l’expedient penitenciari, davant la sala comparec i EXPOSO:

Que per mitjà del present escrit vull manifestar, amb tot respecte a aquest tribunal en relació amb l’Executòria 20/2019, a títol personal i en la més estricta confidencialitat, el següent:

- El meu total penediment pel delicte pel qual compleixo aquesta condemna i la meva sol·licitud personal de perdó a la víctima pels danys causats, els quals lamento profundament, i així mateix als seus familiars directes. - Que aquest perdó sigui comunicat i transmès a la víctima i als seus familiars a través dels mitjans de què disposa l’Administració de Justícia (i que sisplau consti en la meva executòria i expedient penitenciari aquesta sol·licitud per escrit i se me’n doni una còpia).

-I que treballaré incansablement per reparar el mal causat per tot això.

Notícies relacionades

Atentament,

Firmat, José Ángel Prenda Martínez.