Muntanyisme

Mor un home al caure per una paret de 30 metres de la Pica d’Estats

  • La víctima es va separar del grup amb què anava per buscar «una ruta més exigent»

Mapa de la zona on hi ha la Pica d’Estats, al Pallars Sobirà.

Mapa de la zona on hi ha la Pica d’Estats, al Pallars Sobirà.

1
Es llegeix en minuts

Un home va morir dissabte després de caure per una paret d’uns 30 metres mentre practicava excursionisme a la Pica d’Estats, a Alins (Pallars Sobirà), segons han informat aquest diumenge els Bombers de la Generalitat. La víctima formava part d’un grup d’excursionistes de què es va separar per prosseguir «per una ruta més exigent», segons els Mossos.

Notícies relacionades

Segons la cronologia facilitada per les autoritats, a les 14.12 hores de dissabte, un testimoni va avisar que un home havia caigut i els bombers van activar a les 14.25 un helicòpter amb personal del Grup de Actuacions Especials (Grae) de muntanya i un metge especialitzat en rescats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que van arribar on era la víctima a les 14.38 hores.

Els Bombers de la Generalitat han advertit que els rescats al medi natural durant el setembre «s’han incrementat»: de l’1 al 12 de setembre del 2019 –l’any previ a la pandèmia– es van fer 49 serveis, el 2020 95 i aquest any 121. Els efectius han fet 1.379 serveis de rescat al medi natural des de l’1 de gener del 2021.

Temes:

Muntanyisme