Al mig del bosc

Un ciclista localitza 15 migrants arribats a Formentera en pastera

Un ciclista localitza 15 migrants arribats a Formentera en pastera

Diario de Ibiza

1
Es llegeix en minuts

Al voltant de les 13.40 hores d’aquesta tarda quinze migrants, tots homes i en aparent bon estat de salut, han sigut localitzats a Formentera, segons ha avançat Radio Illa a les xarxes socials i han confirmat posteriorment des de la Delegació del Govern a les illes.

Un ciclista que era per la zona des Ram, pujant a la Mola, ha sigut qui ha albirat els migrants i ha donat l’avís, després que aquests van cridar-li l’atenció i li preguntessin on era la caserna de la Guàrdia Civil.

Després d’explicar-los que la caserna dista almenys una dotzena de quilòmetres del punt en què es trobaven, aquest particular s’ha ofert per trucar al 112, que, al seu torn, ha alertat els cossos de seguretat de l’Estat. Agents de Seguretat Ciutadana del Lloc de Formentera, de la Unitat de Seguretat Ciutadana de Comandància (USECIC) de la Guàrdia Civil i de la Policia Local de Formentera s’han fet càrrec dels migrants, que està previst que arribin en les pròximes hores a Eivissa, on passaran a disposició de la Policia Nacional.

Notícies relacionades

El ciclista ha explicat que aquestes persones procedeixen de la regió algeriana de Cabília, i que el seu estat de salut és bo, a l’espera del corresponent examen mèdic i de la prova de Covid.

Arribada de pasteres

Durant el mes d’agost l’arribada de pasteres a les Balears ha sigut contínua. Tan sols el cap de setmana del 14 i 15 d’agost, 196 persones van arribar a bord de 12 pasteres. D’elles, tres van arribar a Formentera, amb 48 migrants a bord. Tot i que, fins al moment, no s’ha superat la xifra registrada durant el pont de desembre del 2018, quan van arribar cinquanta migrants a bord de cinc pasteres en tot just dos dies.