Des de febrer del 2020

Detingut a Saragossa per estafar 69.000 euros a un avi amb Alzheimer

L’arrestat, de 25 anys, va oferir a la víctima una instal·lació d’una màquina d’aigua a la seva vivenda

Detingut a Saragossa per estafar 69.000 euros a un avi amb Alzheimer
1
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional ha detingut un jove de 25 anys a Saragossa que va arribar a estafar 69.000 euros a un avi amb Alzheimer. Ho va fer oferint-li la instal·lació d’una màquina d’aigua a la seva vivenda. El Grup de Policia Judicial de la Comissaria d’Arrabal va iniciar la investigació el passat 18 de juny del 2021, quan la filla de la víctima va denunciar la retirada de grans sumes de diners dels comptes bancaris del seu pare, molt superiors a les habituals, existint pel que sembla una tercera persona que l’induïa a realitzar extraccions en benefici propi, podent tractar-se de la persona que va instal·lar al seu pare un aparell de tractament d’aigua al seu domicili.

Des de finals de febrer del 2020 fins a la data de la denúncia, es va poder comprovar com el total de les retirades de diners fraudulentes des dels comptes de la víctima ascendia a un total de 68.530 euros, havent-li produït una greu fallida econòmica.

Dificultats per recordar

Segons va manifestar la denunciant el seu pare, que pateix d’Alzheimer, va contractar a través d’uns comercials la instal·lació d’una màquina de tractament d’aigua a la seva vivenda i que posteriorment un altre individu va anar a instal·lar-l’hi. El tècnic, després de ser coneixedor del fet que la víctima tenia dificultats per recordar, l’instava a retirar diners dels seus comptes bancaris, que coneixia per haver tramitat el contracte i posteriorment que li fes entrega del mateix.

Notícies relacionades

Per a això contactava amb l’avi telefònicament per recordar-li que havia de pagar la factura del mes en curs, tenint constància de fins a 2.800 trucades en tan sols un any. A més el presumpte autor acudia amb freqüència al domicili de la víctima, arribant fins i tot segons van manifestar testimonis, a acompanyar-lo en alguna ocasió a l’entitat bancària d’on extreia els fons.

Després de realitzar les gestions pertinents els agents van aconseguir identificar i localitzar el presumpte autor dels fets, sent detingut i sent posat a disposició el matí de dijous 9 del corresponent jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia, que després de sentir-lo en declaració va decretar la seva posada en llibertat amb càrrecs.