Vista per última vegada a Sabadell

La mare de la desapareguda Caroline del Valle: «Tothom té dret que el busquin»

  • La família de l’adolescent que segueix en parador desconegut des del març del 2014 es manifesta per demanar que no s’aturi la recerca

La mare de la desapareguda Caroline del Valle: «Tothom té dret que el busquin»
2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El cas de Caroline del Valle, l’adolescent de Barcelona de 14 anys que va desaparèixer la matinada del 14 al 15 de març del 2014, està judicialment arxivat per falta de proves. Però no està tancat. La Caroline no ha aparegut. I la seva mare Isabel no deixa d’intentar trobar-la. Aquest diumenge ha promogut una concentració a la plaça de Catalunya per deixar-ho clar: «Et buscaré mentre visqui», deia la pancarta.

 

Els Mossos d’Esquadra consideren aquest cas una desaparició d’origen criminal. Sospiten que l’adolescent va ser assassinada aquell dia a la zona hermètica de Sabadell, on va anar amb uns amics. Una hipòtesi, la pitjor possible i que la Isabel es nega a acceptar, que tampoc ha quedat acreditada.

 

«Em neguen totes les proves que demano per reobrir el cas», protesta la dona. «Som on érem i no pot ser, no pot ser que es doni per fet que a la meva filla se la va empassar la terra sense més ni més. Algú ha de saber alguna cosa, algú va haver de veure alguna cosa», insisteix.

 

Commoguda pel desplegament que la Guàrdia Civil ha portat a terme per buscar els cossos de l’Olivia i l’Anna, les nenes de Tenerife assassinades pel seu pare, la Isabel es pregunta per què no s’han dedicat els mateixos esforços per mirar de resoldre la desaparició de la Caroline. «Tothom té el mateix dret que el busquin, tothom té una mare, gent que l’estima», raona.

 

La unitat de persones desaparegudes dels Mossos, a càrrec de les investigacions, ha deixat el cas en mans del grup d’homicidis no resolts. «Ens consta que ells sí que estan fent alguna cosa», remarca.

 

Una altra dona desapareguda

 

Els Mossos investiguen també un altre cas molt més recent de desaparició, el d’una  dona de Barcelona de 33 anys d’edat. D’origen xinès, Lin Yihui feia gairebé tota la vida que era a Espanya i actualment vivia a la capital catalana procedent de València. Tant ella com el seu marit treballaven en la restauració, de cambrers, a dos locals diferents de la ciutat.

Dijous passat, 15 de juliol, Lin Yihui va arribar al seu domicili sense claus, per una distracció, a l’acabar la jornada laboral al bar de la Via Laietana on treballa. Segons fonts de la seva família, Yihui va trucar llavors al seu marit per preguntar-li quant tardaria ell a acabar la jornada, perquè no podia entrar al pis que tots dos comparteixen al districte de l’Eixample. El marit va respondre que arribaria en menys de mitja hora. Yihiu va dir que l’esperava allà. Passat aquest temps, l’home va arribar a casa, però ja no hi havia ni rastre de la seva dona.

Notícies relacionades

 

La família de la cambrera s’ha traslladat des de València a Barcelona per ser al costat del marit. Acompanyats per l’associació SOS Desapareguts, l’entorn ha decidit divulgar el seu cas per demanar tota la col·laboració ciutadana possible perquè no creuen que sigui una desaparició voluntària i temen que hagi pogut passar-li alguna cosa. La dona portava uns texans i una samarreta negra. Tenia un patinet que havia fet servir per desplaçar-se des del restaurant. També portava penjada una motxilla petita.