Foc al Vallès Occidental

Dues famílies desallotjades i tres confinades per un incendi forestal a Terrassa

Les flames han originat una densa columna de fum que ha obligat a tallar els dos sentits de la C-58

incendi terrassa

incendi terrassa

1
Es llegeix en minuts

Dues famílies han sigut desallotjades i tres confinades a causa d’un incendi forestal declarat aquest dissabte a prop de la urbanització Les Martines, a Terrassa (Vallès Occidental), que no ha causat ferits i davant el qual els Bombers de la Generalitat han activat a una desena de mitjans aeris i fins a 27 de terrestres, segons un tuit dels bombers passades les 22.30 hores d’aquest dissabte.

Segons els bombers, les tasques d’extinció de l’incendi, que afecta unes vuit hectàrees, evolucionen favorablement, ja que un dels seus flancs s’ha pogut estabilitzar mentre que continua actiu el més pròxim a la carretera C-58.

De fet, l’incendi, que ha originat una densa columna de fum, ha obligat a tallar els dos sentits de la C-58 a Terrassa, per la qual cosa en sentit sud hi ha desviacions per la N-150 i la C-243, mentre que en direcció nord es desvia el trànsit per la sortida de Terrassa centre.

Segons havia informat prèviament l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, l’ajuntament ha activat el pla d’emergència municipal pel foc i ha habilitat la zona de Can Jofresa per allotjar les persones desallotjades, residents al carrer de la Carena del Mas Bellver.

Notícies relacionades

L’incendi ha comemçat cap a les 19.00 hores d’aquesta tarda en uns terrenys agrícoles i ha avançat per una àrea forestal, si bé s’ha allunyat de la zona de les cases de la urbanització Les Martines.

Els bombers han activat dos helicòpters de comandament, quatre helicòpters bombarders, quatre avions de vigilància i atac i 15 dotacions terrestres amb efectius, alguns dels quals treballaven amb eines manuals al flanc dret de l’incendi per intentar estabilitzar-lo.