37 immigrants sobreviuen

Quatre morts en el naufragi d’una pastera a Lanzarote

  • Alguns veïns s’han llançat a l’aigua per intentar rescatar els immigrants

GRAF2228. CAÑOS DE MECA (CÁDIZ), 05/11/2018.- Efectivos de la Guardia Civil continúan con las labores de rastreo en la playa de Caños de Meca, en Cádiz, en la que hoy han hallado otros tres cadáveres de inmigrantes marroquíes que viajaban en una patera que ha naufragado esta mañana, con lo que se elevan a cuatro las víctimas mortales de este siniestro. EFE/Isabel Laguna

GRAF2228. CAÑOS DE MECA (CÁDIZ), 05/11/2018.- Efectivos de la Guardia Civil continúan con las labores de rastreo en la playa de Caños de Meca, en Cádiz, en la que hoy han hallado otros tres cadáveres de inmigrantes marroquíes que viajaban en una patera que ha naufragado esta mañana, con lo que se elevan a cuatro las víctimas mortales de este siniestro. EFE/Isabel Laguna / Isabel Laguna (EFE)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els serveis de socors han recuperat el cadàver d’un menor als voltants del port d’Órzola, al nord de Lanzarote, la quarta víctima del naufragi d’una pneumàtica que transportava 46 immigrants d’origen subsaharià. Segons ha informat el portaveu del Consorci d’Emergències de Lanzarote, de moment han sigut rescatats 38 o 39 supervivents. La xifra exacta està per tancar, perquè els rescats s’han fet de nit i per part de diversos serveis: els bombers de l’illa, Protecció Civil i, fins i tot, ciutadans que s’han llançat al mar a socórrer les víctimes. De moment, han sigut recuperats tres cadàvers (dues dones i un home), per la qual cosa es tem que hi hagi entre quatre i cinc desapareguts.

La pneumàtica ha bolcat gairebé a la mateixa zona del port d’Órzola on va naufragar el 24 de novembre una pastera amb immigrants d’origen magribí, amb el resultat llavors de vuit morts. De l’embarcació d’aquesta nit, se sap que les seves dades coincideixen amb els de l’alerta d’una sortida d’una pneumàtica des de la costa de Guelmim, al Marroc, a uns 270 quilòmetres de distància de Lanzarote. Els seus ocupants van aconseguir contactar breument a la tarda per telèfon amb l’ONG Caminando Fronteras, per avisar que no sabien on eren i que tenien problemes amb la navegació. La comunicació es va interrompre i no es va poder restablir. Un avió del servei de recerca i rescat (SAR) de l’Exèrcit de l’Aire els va estar buscant durant tota la tarda a l’est de Fuerteventura i Lanzarote, però sense èxit.

Notícies relacionades

Segons han informat els serveis d’emergència, la recerca per terra de més supervivents o víctimes d’aquest naufragi se suspèn fins a l’alba. No obstant, un helicòpter amb focus de rastreig ha estat sobrevolant la zona de la Condesa, que és on ha tingut llocel naufragi cap a les 21.50 hores, per mirar de localitzar-ne els desapareguts. Es tracta d’una zona rocosa que és a uns 600 metres a l’est del port d’Órzola. A la mateixa zona va naufragar el novembre del 2020 una altra pastera i llavors van morir quatre immigrants ofegats quan eren a punt de tocar terra, i en aquesta ocasió també es van llançar a l’aigua veïns d’Órzola per socórrer els nàufrags.

Aquest dijous han arribat a les costes de les Canàries 113 immigrants més en dues embarcacions pneumàtiques, sis d’ells nadons. Un primer grup de 57 persones, entre elles tres nadons, una nena i deu dones –una embarassada–, van arribar pels seus propis mitjans de matinada a Lanzarote i el segon, format per 56 immigrants, entre els quals viatjaven també tres nadons i vuit dones, va ser rescatat per la Salvamar Mizar quan es trobaven a la deriva a uns 53 quilòmetres al sud de Fuerteventura.