DECISIÓ JUDICIAL

El jutge ordena que l’assassí de Manuela Chavero reconstrueixi el seu crim el 9 d’abril

  • L’acusat reproduirà els fets amb ajuda d’un guàrdia civil «de característiques físiques similars» a les de la víctima que simularà els moviments de la dona

  • Per a la prova, s’utilitzarà «una excavadora com la que va utilitzar per transportar el cadàver»

  • El detingut insisteix que la seva veïna va morir per accident, però tenia dues dents, el nas i tres costelles trencades

El jutge ordena que l’assassí de Manuela Chavero reconstrueixi el seu crim el 9 d’abril
2
Es llegeix en minuts
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +

Serà la primera vegada que Eugenio Delgado, a presó pel crim de Manuela Chavero, reconstrueixi in situ i davant de totes les parts personades en el procediment el que que va fer la nit en què la seva veïna va morir a casa seva de Monesterio (Badajoz). Ho farà, segons acaba de decidir el jutge i ha sabut EL PERIÓDICO, divendres, 9 d’abril, a partir de les nou del matí. Aquell matí, l’acusat sortirà de la presó i tornarà, acompanyat d’una comitiva judicial, als escenaris claus de la investigació: la seva casa de Monesterio, on la Manuela va perdre la vida el 5 de juliol del 2016, i la finca on va enterrar el seu cadàver despullat i el va mantenir ocult durant més de quatre anys, mentre la família de la dona i tot el poble s’abocaven en buscar-la.

Com amb Diana Quer

Delgado haurà de reproduir, pas a pas, amb detall, el que va passar abans, durant i després del crim. Ho farà, segons ha ordenat el jutjat d’instrucció número 1 de Zafra (Badajoz), amb ajuda d’«un agent [de la Guàrdia Civil] de característiques físiques similars a les de la Manuela», que recrearà els moviments de la víctima, de forma similar a com es va fer, per exemple, en la reconstrucció del crim de Diana Quer, quan José Enrique Abuín, ‘El Chicle’, va haver de repetir com va segrestar i va matar la jove utilitzant un maniquí i un guàrdia civil per simular amb ells el que va fer amb Diana. L’acusat d’acabar amb la vida de Manuela Chavero també comptarà durant la reconstrucció del crim amb «un vehicle, excavadora o tractor com l’utilitzat per transportar el cadàver», primer en cotxe, des de casa seva, fins a la finca on el va amagar, a quatre quilòmetres de la localitat. I una vegada dins de la parcel·la, utilitzant una màquina amb què va cavar la fossa.

Múltiples lesions

Notícies relacionades

El jutge ha acordat aquesta diligència, que la família de Manuela havia sol·licitat a través de la seva advocada, Verónica Guerrero,, per intentar aclarir les circumstàncies en què la Manuela va perdre la vida la nit de la seva desaparició. Delgado afirma que la dona va caure cap enrere de forma accidental i es va colpejar al clatell durant una discussió que van mantenir a casa seva per l’estat d’un vell bressol que ella li havia deixat temps enrere. L’autòpsia del cadàver de la Manuela, no obstant, ha revelat que, abans de morir, la dona va patir la ruptura de tres costelles, dues dents i un os del nas, unes lesions que l’acusat no va saber explicar durant la seva declaració i que l’Institut de Medicina Legal de Badajoz ha descartat que es produïssin ‘post mortem’, durant les maniobres que l’home va portar a terme amb una màquina excavadora per enterrar i ocultar el cos de la Manuela.

Delgado tampoc ha donat una raó convincent per explicar per què va despullar la Manuela, amb qui, segons les indagacions, ell volia tenir una relació, mentre ha negat que l’agredís sexualment. Tampoc ha aclarit altres circumstàncies sobre l’estat en què van recuperar el cadàver de la dona el 18 de setembre passat, un dia després que la Guàrdia Civil el detingués. Quan Delgado va portar els investigadors fins a la fossa on havia enterrat el cos de Manuela Chavero, faltava l’os atles, el que uneix la columna vertebral amb el cap.